Welkom!

Hier vind je allerlei interessante, inspirerende artikelen over talent, passie, ideeën en dromen. Maar ook artikelen over Jarsons, het Jarsons-principe en hoe je deze community kunt gebruiken voor jezelf, in je kerk of huisgroep. Maar ook hoe je in contact kunt komen met mensen die door God bestemd zijn om met jou samen te werken.

Artikelen over Jarsons Stap 1: Ontdek je talent (Marja Meijers)

Van poëzie tot pottenbakken, van film tot fantasy, van dans tot dogmatiek en van techniek tot taarten bakken, het maakt niet uit waar jouw kansen en interesses liggen, Jarsons wil het beste in jou naar boven halen. We zijn op zoek naar jouw talent!
Een talent is iets waar je goed in bent, dat je graag doet en waar je een bepaalde voldoening uithaalt. Een talent is datgene waar je in opvalt, bijv. zingen, omgaan met dieren, huizen bouwen, kaarten maken, portretten schilderen, fotografie, gedichten schrijven, gezelligheid creëren, toespraken houden ...

Gratis Lees meer over: 1 Ontdek 2 Support 3 Ontwikkel 4 Promoot
Lees verder >
Artikelen over Jarsons Stap 2: Support je talent (Marja Meijers)

Het maakt niet uit wat jouw talent is en hoe je ermee aan de slag wilt, je zal ongetwijfeld andere mensen op je pad tegenkomen. Of je wilt of niet, je zal moeten samenwerken met collega’s, partners, klanten, bazen en critici. Het is belangrijk dat je de mensen die jou kunnen helpen met zorg uitkiest.
Heel eenvoudig gezegd kun je de wedstrijd niet winnen zonder goede spelers. Zelfs individuele sporters hebben een team van toegewijde mensen om zich heen staan. Ook in jouw talentontwikkeling is het opbouwen van een support team heel belangrijk, sla die stap niet over! Misschien is de meest simpele reden wel dat zo’n team ervoor zorgt dat je niet naast je schoenen gaat lopen.

Gratis Lees meer over: 1 Ontdek 2 Support 3 Ontwikkel 4 Promoot
Lees verder >
Artikelen over Jarsons Stap 3: Ontwikkel je talent (Marja Meijers)

Het maakt niet uit of je 1, 5 of 10 talenten hebt, alleen als je er mee aan de slag gaat kan je je talent(en) ontwikkelen en er uiteindelijk ook geld mee verdienen. Het ontwikkelen van je talent kan op vele manieren plaatsvinden. Goede scholing, training, repetities (try-outs) en feedback zijn als het ware allemaal gereedschappen die je kunt gebruiken als je met je talent aan de slag wilt gaan.
Tegenvallers? Faalangst? Ontmoediging? Writers block? Het ligt allemaal op de loer als je serieus met je talent aan de slag gaat. Iedereen heeft vroeg of laat praktische en informatieve ondersteuning nodig én een persoonlijke ‘cheerleader’. Belangrijk is om te beseffen dat tegenvallers een essentieel onderdeel zijn op de weg naar succes. Ze meten je doorzettingsvermogen.

Gratis Lees meer over: 1 Ontdek 2 Support 3 Ontwikkel 4 Promoot
Lees verder >
Artikelen over Jarsons Stap 4: Promoot je talent (Marja Meijers)

Er komt een tijd dat je de veiligheid van het atelier moet verlaten en je talent aan de wereld wilt gaan presenteren, dat kan bijvoorbeeld door het in een showroom te plaatsen. Je hebt talenten namelijk niet gekregen om voor jezelf te houden. Het kan soms aantrekkelijk lijken om kennis, ervaring of een idee voor jezelf te houden, maar op die manier kom je nooit verder dan knutselen in je schuurtje of aan een bureau.
Talenten zijn bouwstenen voor een betere maatschappij, ze zijn ons gegeven om er uiteindelijk anderen mee van dienst te zijn. Dat daarmee omzet te genereren is, is alleen maar meegenomen. Wij bij Jarsons geloven dat niets zoveel voldoening zal geven als het inzetten van jouw specifieke talent om daarmee je brood te verdienen.

Gratis Lees meer over: 1 Ontdek 2 Support 3 Ontwikkel 4 Promoot
Lees verder >

Bijgewerkt door Matthijs Goedegebuure op 15 Dec 2012.

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2024   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden