Kansen en interesses

Van poëzie tot pottenbakken, van film tot fantasy, van dans tot dogmatiek en van techniek tot taarten bakken, het maakt niet uit waar jouw kansen en interesses liggen, Jarsons wil het beste in jou naar boven halen. We zijn op zoek naar jouw talent!

Voldoening

Een talent is iets waar je goed in bent, dat je graag doet en waar je een bepaalde voldoening uithaalt. Een talent is datgene waar je in opvalt, bijv. zingen, omgaan met dieren, huizen bouwen, kaarten maken, portretten schilderen, fotografie, gedichten schrijven, gezelligheid creëren, toespraken houden...

Kindertijd

De meest eenvoudige manier om je talent te ontdekken is in gedachten teruggaan naar je jeugd, je kindertijd. Wat deed je het liefst? Waar was je uren mee bezig? Welke droom had je als kind, wie of wat wilde je worden?

Keuze

Onze kinderjaren zijn de meest zuivere jaren van ons leven, we zijn dan nog niet beinvloed door sociale en economische omstandigheden, door school, werk en andere mensen. De kreativiteit die we bij de geboorte hebben meegekregen uit zich al heel vroeg op heel veel verschillende manieren. Zonder een kind daartoe aan te hoeven sporen maakt deze zijn of haar keuze om te timmeren, kleuren, plakken, verven, lezen, hutten te bouwen, muziek te maken enz.

Probeer daar maar eens aan terug te denken, als je dat lukt. Waar had je enorm veel plezier in voor je een school- of beroepskeuze maakte? Was er iets dat je steeds weer oppakte, iets waarmee je heimelijk beroemd wilde worden?

Vraag

Als je het moeilijk vindt om ver terug te gaan in de tijd, dan kan het ook helpen om de volgende vraag te beantwoorden: ‘wat zou je morgen het allerliefst gaan doen als geld, tijd, kennis en verantwoordelijkheden geen enkele rol speelden?’
Denk daar eens goed over na en geef een eerlijk antwoord (op de bank liggen en chips eten moeten we helaas afkeuren in het kader van talent ontwikkeling, sorry.

Verkeerd spoor

Veel mensen denken bij talent gelijk aan allerlei bijzondere of opvallende prestaties. Dat is een verkeerd spoor. Zelfs toptalent is vaak de combinatie van allerlei 'beetje's. Iemand die een beetje kan zingen, een beetje gitaar spelen, een beetje jazz, een beetje R&B en een beetje verstand van geluidstechniek kan de ideale muziekproducer zijn in de geluidsstudio. Daarom is Jarsons zo opgebouwd dat je ook je al 'gemiddelde' en 'onopvallende' prestaties een plekje kunt geven. Als je eerst begint om al je ervaringen, dromen en ideeën eens op een rij te zetten in je atelier, zul je zelf of een van je bezoekers de unieke combinatie van jouw 'beetjes' ontdekken.

Bijgewerkt door Marja Verschoor-Meijers op 12 Dec 2012.

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2024   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden