Hoi allemaal,

Ik wil graag in contact komen met mensen die mij willen helpen met het uitwerken en produceren van een filmpje, eigenlijk een programmaformat voor TV.

Wat wil ik doen? Ik wil de straat op gaan en een podium met een leuk decor bouwen en vervolgens mensen op straat aanspreken en vragen of zij geloven in de Schepping zoals beschreven in Genesis 1 of in de demonutie theorie, oh.. eh... ik bedoel evolutietheorie.

Op een grappige en speelse wijze, maar met een bloedserieuze ondertoon, ga ik dan aan de hand van wetenschappelijke bewijzen aantonen dat de evolutietheorie helemaal geen wetenschap is! Integendeel; het is net zo'n religie als Bhoedisme of de Islam! Je moet er namelijk in GELOVEN!

Mijn inspiratiebron hiervoor is dr. Kent Hovind (even zoeken op YouTube) die al jaren onschuldig in de gevangenis zit, omdat hij ALLE meer dan 90 debatten met evolutionisten (professoren, hoogleraren van de beroemdste Amerikaanse universiteiten) heeft gewonnen! Hij veegt de tafel aan met elke evolutionist en er waren er op het laatst niet veel meer over die het debat met hem durfden te voeren! Niet best voor de Amerikaanse overheid, die het scheppingsverhaal verbiedt, maar wel de evolutietheorie laat onderwijzen en dat ook financiert!

Spreekt dit je aan, laat het me weten! Ik ben zeer open voor verdere suggesties en hoop op een flinke groep met wie ik dit kan uitwerken!

Aanleiding is de uitreiking van de Gouden Griffel van dit jaar! Ik hoor de verhalen van tieners over het boek dat leert dat Darwin gelijk heeft, laten we het daar maar op houden! Dit is een zeer kwalijke zaak! Onze kinderen hebben weer een misleiding op papier erbij en die is nog bekroond ook!

Ik hoop snel van jullie te horen!

Zegen & groet,

Gert. ("Garret Adrian" is de Engelse equivalent van mijn "doopnaam": Gerrit Adrianus!

Weergaven: 348

Opmerking

Je moet lid zijn van Jarsons om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Jarsons

Reactie van Garret Adrian op 17 Oktober 2014 op 17.17

Albert,

Mijn levensdoel is "recht doen aan" Gods Woord! Als er verschillen zijn in opvattingen over iets waar de Bijbel heel duidelijk is is, betekent het vooral dat er één partij misleid is of wordt! Om even bij je voorbeeld te blijven van de kinderdoop; in Efeziërs 4: 4-6 staat dat we één Heer, één geloof en ÉÉN DOOP hebben. Dat er zo'n enorme divisie is op dat gebied, laat zien dat één van de twee partijen weigert om echt te onderzoeken waarom die divisie is ontstaan, daar waar God eensgezindheid gebiedt. Feit blijft dat niet allebei de visies correct kunnen zijn, even los van welke nu fout is.

Ondanks dat er zoveel visies en inzichten zijn, ook voor wat betreft het scheppingsverhaal, het blijft een feit dat de aarde OF wél in 6 x 24 uur is gemaakt, OF niet! Een gulden middenweg bestaat niet bij de Almachtige, enig levende Gods van Israël!

Er is niemand anders die ik ken dan Kent Hovind, die het zo begrijpelijk uitlegt en ook volledig onderbouwt vanuit en met Gods Woord! Het vervolg gaat over de dinosaurussen.

Mag ik jou en iedereen -ongeacht of je wel/niet gelooft in het scheppingsverhaal- uitnodigen (uitdagen, zo je wil) om zijn docu te bekijken?

https://www.youtube.com/watch?v=4EE658qW3u8

Ik wil graag jouw en iedereens feed back!

Zegen & groet,

Gert.

Reactie van Albert Veerman op 17 Oktober 2014 op 11.39

Gert,

Het punt is dat juist binnen de groep van christenen die de bijbel verstaan als het geïnspireerde Woord van God er inzichtverschillen bestaan. Denk maar aan aanhangers van de kinderdoop en van de (volwassen) geloofsdoop. Hier worden dezelfde Bijbelteksten gebruikt met dezelfde intentie: recht doen aan het door God ingegeven Woord. Mij gaat het erom dat je recht doet aan het Woord.

Groet,

Albert

Reactie van Garret Adrian op 15 Oktober 2014 op 17.14

Hoi Albert,

Dank je wel voor je respons!
Ook ik geloof dat God alles kan in slechts een fractie van tijd. Ik weet niet of je met "Hij heeft er de tijd voor genomen" ook gelooft dat Hij de wereld in 6 x 24 uur (dus letterlijk!) heeft gemaakt! Ik geloof dat wel, omdat ik geloof in de autoriteit, de onfeilbaarheid en de volmaaktheid (in de zin van dat er niets meer aan hoeft te worden toegevoegd, het is compleet) van Gods Woord!

Hij zegt nl. in Exodus 20: 11 dat Hij alles heeft gemaakt in 6 dagen. Hij schreef dit Zélf op de stenen tafelen voor Mozes. Hieraan valt voor mij dus niet te tornen.

Ik heb in eerste instantie nog niet stil gestaan bij de verschillen binnen het christendom, dus het is goed om hier eens goed over na te denken. Maar dat is misschien wel mooi in te voegen in het programmaformat. Ik wil duidelijk maken waarom ik de visie van dr. Kent Hovind geheel onderbouwd ziet door de Bijbel.

Kan ik om te beginnen iedereen dit dit leest, ongeacht of hij/zij volledig, deels of helemaal niet in het scheppingsverhaal gelooft, uitdagen om de volgende docu te bekijken op YouTube en mij dan te vertellen wat je ervan vindt. Zijn uitleg vormt nl. de basis van mijn idee/droom!

Zegen & groet,
Gert.

Reactie van Albert Veerman op 15 Oktober 2014 op 16.28

Beste Gert,

Een mooi en zinnig initiatief. Wel is het goed om te beseffen dat er binnen het de christenen een grote verdeeldheid over evolutie en schepping is. Denk alleen maar aan het jongeaardecreationisme en progressief creationisme. Maar ook als je de Christelijke Dogmatiek van Van de Brink en Van der Kooi er op na slaat, zie je dat een eenvoudig 'evolutie vs schepping-denken' moeilijk houdbaar is. Het geloof in God die ook de schepper van de tijd is, betekent niet dat het christelijk wereldbeeld over het ontstaan van de aarde niet mag en kan veranderen. Zeer leerzaam in dit verband is het boek 'Gevormd uit sterrenstof" van René Fransen.

Ik geloof in de Schepper van de hemel en de aarde. Ik geloof in de Almachtige die boven alles wat denkbaar is staat. Die geen fractie van tijd nodig heeft om te creëren wat Hij creëren wil, maar er blijkens het scheppingsverhaal wel de tijd voor genomen heeft!  Vanuit deze overtuiging wil ik graag meedenken over een bijbelsverantwoord script.

Albert Veerman

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2024   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden