Stap 2 - Support je talent

Hoe en waarom?


Je kunt het niet alleen

Het maakt niet uit wat jouw talent is en hoe je ermee aan de slag wilt, je zal ongetwijfeld andere mensen op je pad tegenkomen. Of je wilt of niet, je zal moeten samenwerken met collega’s, partners, klanten, bazen en critici. Het is belangrijk dat je de mensen die jou kunnen helpen met zorg uitkiest.

Team
Heel eenvoudig gezegd kun je de wedstrijd niet winnen zonder goede spelers. Zelfs individuele sporters hebben een team van toegewijde mensen om zich heen staan. Ook in jouw talentontwikkeling is het opbouwen van een support team heel belangrijk, sla die stap niet over! Misschien is de meest simpele reden wel dat zo’n team ervoor zorgt dat je niet naast je schoenen gaat lopen.

Netwerk
Behalve ondersteuning kan een team natuurlijk ook advies verlenen en dat kan je heel veel tijd en moeite besparen (anderen hebben immers al onderzoek verricht en ervaring opgedaan). Het is verder heel nuttig om naar anderen te luisteren en van hen te leren (je leert jezelf dan aan om kritisch te blijven). Uiteraard heb je ook mensen nodig die anderen over jouw talent willen vertellen, je zal dus aan een netwerk moeten bouwen dat jou als het ware draagt.

Inspiratie
Gebruik Jarsons om een support-team te bouwen dat jou kan stimuleren, motiveren, adviseren en bekritiseren. Ga niet zelf het wiel uitvinden, maar maak gebruik van de expertise van referenten, vrienden, en bezoekers, leer van hun fouten en falen en laat je inspireren door nieuwe ideëen.

Waarom is support belangrijk?
Verderop in het proces zal je zelf ervaren waarom support zo belangrijk is. Het is namelijk niet te voorkomen dat je tijden zult ervaren waarin je het niet meer ziet zitten of misschien gewoon momenten ervaart waarop je een stimulerend en motiverend woord nodig hebt van anderen! Een support team kan je helpen die obstakels te overwinnen. Behalve ondersteuning kan een team natuurlijk ook advies verlenen en dat kan je heel veel tijd en moeite besparen (anderen hebben immers al onderzoek verricht en ervaring opgedaan).

Obstakels
Niemand kan succes bereiken zonder de hulp van anderen. Het bouwen van een support team is daarom een essentiele stap in je talent ontwikkeling. Zodra je serieus aan de slag gaat met je talent zal blijken dat je zonder ondersteuning en hulp van anderen niet ver komt want er zullen ongetwijfeld veel obstakels op je pad komen die ontmoediging en teleurstelling tot gevolg hebben.

Help elkaar
Het is prettiger om te geven dan om te ontvangen. Daarom willen we bij Jarsons benadrukken dat het belangrijk is om anderen te helpen. Bezoek regelmatig de ateliers van je vrienden, maar ook die van andere Jarsons-leden. Reageer, waardeer, stel vragen, bied je zelf aan als adviseur, vriend of promotor. En plaats in je atelier eens een link naar ateliers van een ander.

Marja Meijers - 2012

Gratis tools


De JARS-marktplaats is speciaal voor Stap 2 ontwikkeld.

 

 

Boeken en links

 

▼ Kan jouw droom werkelijkheid worden? - John C. Maxwell

Wat is het verschil tussen een dromer en iemand die zijn dromen werkelijkheid maakt? Of u nu een oude droom bent verloren of op zoek naar een nieuwe droom in uzelf. Dit boek biedt u een stappenplan waar u vandaag mee kunt beginnen om uw droom te gaan zien, eigen te maken en te bereiken. De schrijver leidt u vaardig door de tien vragen die aan elke dromer worden gesteld. Het helpt u om de juiste antwoorden te formuleren, het reikt u de principes en adviezen aan zodat u de juiste beslissingen kunt nemen en ieder moment maximaal kunt benutten om uw droom te bereiken. Laat uw droom niet aan het toeval over. Bestelnummer: 978907780546 Prijs: € 19,95

 

▼ Durf te dromen - Mattheus van der Steen

Durf te dromen is het persoonlijke verhaal van een jonge Nederlander, die zijn dromen najaagt en God op een geweldige manier ziet werken. Het is ook een eerlijk boek dat moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaat. Het laat zien hoe je weerstand kunt bieden tegen depressie, zonde en ontmoediging. Je zult leren om het onzichtbare te zien, zodat God het onmogelijke kan doen. Een radicale boodschap, doordrongen van persoonlijke ervaring. Je ontvangt sleutels om je dromen in actie om te zetten en te gaan wandelen in de bestemming die God voor je heeft. Je zult ontdekken wie je bent en het zal je ogen openen voor Gods mogelijkheden in jouw leven. Bestelnummer: 9789079403011 Prijs: € 16,95

 

 

© 2024   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden