Droom: Inloophuis daklozen Boedapest (overdag)

Al lange tijd zijn wij bezig met het verbeteren van de leefomstandigheden van de mensen op de straat in Boedapest. Tot op heden doen wij dit vanuit Nederland, maar we zien dat het nu de tijd is om een structurele bijdrage ter plekke te gaan leveren door het starten van een inloophuis voor overdag met doorstroom mogelijkheden.
Vanwege het feit dat er in Boedapest geen tot zeer weinig dagopvang is voor de daklozen willen wij dit op gaan zetten. Het gemis van een locatie als deze is zeer groot, heel veel mensen zwerven op straat, hebben geen plek om naar toe te gaan met alle gevolgen van dien.
Voor de daklozen zijn er wel opvang mogelijkheden van 1800/0800, maar erna worden ze weer op straat gezet. De enkele opvang die er is voor overdag ontbreekt het aan een duidelijke visie en houdt het slechts bij “de dag uitzitten”.

Het doel van de dagopvang is het bieden van een veilige omgeving. Een locatie waar men op gezette tijden vrij is om binnen te lopen voor een kop koffie, een gesprek en ontspannende activiteiten. Daarnaast is er de mogelijkheid om te douchen, kleding/spullen te wassen en wordt er 1 maaltijd aangeboden.
Daarnaast is het doel van dit inloophuis is dat steeds meer daklozen via deze locatie de weg zullen vinden naar een blijvend herstel.


Maar bovenal wordt alles gedaan vanuit de opdracht die Jezus ons geeft:

Jesaja 61:2-3: “Om aan armen het goede nieuws te brengen heeft Hij mij gezonden, om aan verslagen harten hoop te bieden, om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken en aan geketenden hun bevrijding.”

De bal rolt en deuren gaan open en andere gaan dicht. Wie kan ons helpen met fondswerving en Europese subsidies? Het zijn nog maar een paar hindernissen die we hebben naar het realiseren van dit plan. Wie wilt ons ondersteunen op welke manier dan ook!?

Weergaven: 387

Opmerking

Je moet lid zijn van Jarsons om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Jarsons

Reactie van Marja Verschoor-Meijers op 2 Juni 2014 op 22.25

Janet, ik zag dat ik nog een mail moet beantwoorden van je... over de 28e, komt goed!

Reactie van Matthijs Goedegebuure op 1 Juni 2014 op 13.55

Bijzonder mooie droom en project. Ik hoop dat jullie de support vinden die je zoekt. Tip: maak voor elke vorm van support die je zoekt een aparte vraag aan via 'Jars' (bijvoorbeeld: juridisch advies, subsidie-advies, fondswerving, PR, etc.). Hoe gerichter je vraag, hoe sneller iemand zich er in herkent.

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2024   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden