Het maakt niet uit wat jouw talent is en hoe je ermee aan de slag wilt, je zal ongetwijfeld andere mensen op je pad tegenkomen. Of je wilt of niet, je zal moeten samenwerken met collega’s, partners, klanten, bazen en critici. Het is belangrijk dat je de mensen die jou kunnen helpen met zorg uitkiest.

Support team

Heel eenvoudig gezegd kun je de wedstrijd niet winnen zonder goede spelers. Zelfs individuele sporters hebben een team van toegewijde mensen om zich heen staan. Ook in jouw talentontwikkeling is het opbouwen van een support team heel belangrijk, sla die stap niet over! Misschien is de meest simpele reden wel dat zo’n team ervoor zorgt dat je niet naast je schoenen gaat lopen.

Netwerk

Behalve ondersteuning kan een team natuurlijk ook advies verlenen en dat kan je heel veel tijd en moeite besparen (anderen hebben immers al onderzoek verricht en ervaring opgedaan). Het is verder heel nuttig om naar anderen te luisteren en van hen te leren (je leert jezelf dan aan om kritisch te blijven). Uiteraard heb je ook mensen nodig die anderen over jouw talent willen vertellen, je zal dus aan een netwerk moeten bouwen dat jou als het ware draagt.


Bezoek de ateliers van andere Jarsons leden en bouw aan een support team dat jou kan stimuleren, motiveren, adviseren en bekritiseren. Ga niet zelf het wiel uitvinden, maar maak gebruik van de expertise van referenten, vrienden, en bezoekers, leer van hun fouten en falen en laat je inspireren door nieuwe ideëen.


Waarom is support belangrijk?
Verderop in het proces zal je zelf ervaren waarom support zo belangrijk is. Het is namelijk niet te voorkomen dat je tijden zult ervaren waarin je het niet meer ziet zitten of misschien gewoon momenten ervaart waarop je een stimulerend en motiverend woord nodig hebt van anderen! Een support team kan je helpen die obstakels te overwinnen. Behalve ondersteuning kan een team natuurlijk ook advies verlenen en dat kan je heel veel tijd en moeite besparen (anderen hebben immers al onderzoek verricht en ervaring opgedaan).


Het is verder heel nuttig om naar anderen te luisteren en van hen te leren (je leert jezelf dan aan om kritisch te blijven). Uiteraard heb je ook mensen nodig die anderen over jouw talent willen vertellen, je zal dus aan een netwerk moeten bouwen dat jou als het ware draagt.


Laten we er bijvoorbeeld eens vanuit gaan dat jouw talent op het culinaire vlak ligt. Je kunt met de meest simpele ingredienten een gezonde maaltijd maken. Op de een of andere manier voel je je als een vis in het water als je in de keuken staat en je krijgt daar steeds nieuwe ideeen. Je vraagt je echter af hoe je meer kunt doen met je talent en hoe je er anderen mee van dienst kunt zijn. Zo’n situatie is nu precies het juiste moment om aan een support team te gaan bouwen.


Niemand kan succes bereiken zonder de hulp van anderen. Het bouwen van een support team is daarom een essentiele stap in je talent ontwikkeling. Zodra je serieus aan de slag gaat met je talent zal blijken dat je zonder ondersteuning en hulp van anderen niet ver komt want er zullen ongetwijfeld veel obstakels op je pad komen die ontmoediging en teleurstelling tot gevolg hebben.


Wat is er stimulerender dan een positieve reactie van iemand die er echt verstand van heeft? Of waar heb je meer aan dan opbouwende kritiek van een expert? Recensenten zijn mensen die een recensie of kritiek willen schrijven over jouw talent. Goede recensies helpen je om je talent te verbeteren en maken bezoekers nieuwsgierig naar jouw werk. Hoe meer recensies, hoe beter de waarderingen, hoe hoger jouw talent scoort in onze showrooms ...


Niet iedereen binnen Jarsons heeft een specifieke taak, soms is het gewoon leuk om met vrienden of relaties van gedachten te wisselen. Bijvoorbeeld over projecten waar je mee bezig bent. Uiteraard is het wel mogelijk om vrienden te vragen een reactie te geven op een filmpje dat je net hebt gepubliceerd of om het te delen met anderen. Nodig nu je vrienden uit en help elkaar op Jarsons.


Het is prettiger om te geven dan om te ontvangen. Daarom willen we bij Jarsons benadrukken dat het belangrijk is om anderen te helpen. Bezoek regelmatig de ateliers van je vrienden, maar ook die van onbekenden in interessante showrooms. Reageer, waardeer, stel vragen, bied je zelf aan als expert, vriend of mentor. Of plaats in je atelier links naar ateliers van anderen.

Bijgewerkt door Marja Verschoor-Meijers op 18 Dec 2012.

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2024   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden