In 1996 ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werkster (HBO), en daarna heb ik een aantal jaar gewerkt bij de sociale dienst. Inmiddels ben ik alweer ruim 7 jaar actief in de jeugdhulpverlening, en heb ik (samen met mijn man) een gezinshuis waar we kinderen met complexe of meervoudige gedragsproblematiek opvangen (en proberen op te voeden :) ). 

De laatste tijd krijg ik steeds meer het verlangen om toch ook wat meer met mijn opleiding te doen en mensen individueel te gaan begeleiden. Ik denk erover na om een eigen praktijk te gaan starten. Maar voordat ik daaraan begin wil ik eerst nog een opleiding doen. 

Op dit moment overweeg ik of ik in september zal starten met de opleiding "Contextuele Hulpverlening" bij de CHE. Een twee-jarige master HBO die ik eventueel kan uitbreiden zodat ik naast contextueel hulpverlener ook contextueel therapeut kan worden. 

Kennen jullie deze opleiding, wat zijn jullie ervaringen en welke opleiding is nog meer aan te bevelen? 

Hebben jullie ideeën voor mij? 

Alvast bedankt voor het meedenken!

Weergaven: 333

Berichten in deze discussie

Beste Judith, ik heb de tweejarige Master Contextuele Hulpverlening aan de CHE gevolgd. Een pittige opleiding, maar heel fijn om te doen. Het is een brede opleiding, je krijgt heel veel bagage mee. De huiswerkopdrachten kosten wel de nodige tijd, daar moet je rekening mee houden. En je krijgt ook supervisie en neemt deel aan een intervisiegroep. Al met al wel intensief naast het werk dat je nu al doet. En het is noodzakelijk dat je (onder begeleiding) zelf al een paar cliënten begeleidt, omdat de huiswerkopdrachten gericht zijn op eigen casussen. Succes! Hgr. Tineke Wesdijk-Visser, contextueel therapeut (VCW reg.) van Het Baken Hulpverlening.

Dank je wel Tineke! Het klinkt goed, ook al is het intensief. Ik zie dat jij door bent gegaan om ook contextueel therapeut te worden. Heb je dat ook bij de CHE gedaan? 

Hartelijke groet,

Judith

Judith, voor een compleet overzicht van mijn opleidingen (en aan welke opleidingsinstellingen) kun je het beste zelf even kijken op de website van Het Baken Hulpverlening:: www.hetbakenhulpverlening.nl onder de knop Persoonlijk.

Hartelijke groet,

Tineke

Hallo Judith, zelf heb ik hbo sph gedaan, werkzaam geweest in de jeugdhulpverlening en nu in de volwassenpsychiatrie als ambulant begeleider. Ik ben ook aan het zoeken naar opleidingen. Denk op dit moment na over cognitieve therapie (wordt veel toegepast in de hulpverlening, daarnaast ben ik ook geinteresseerd in kindertherapie bij stichting rosegarden. Misschien heb je er iets aan? Succes. groet Esther (psychosociaal begeleider en gezinscoach, www.detempelroos.nl)

Hallo Esther, 

Dank je wel voor je antwoord. Ik heb even op je website gekeken… begrijp ik goed dat je een eigen praktijk hebt en vandaar uit werkt? Of heb je er nog een baan in loondienst bij? 

Die cursus met de playmobilpoppetjes wil ik ook ooit nog eens gaan volgen. Lijkt me heel interessant. 

Kindertherapie spreekt me nu even wat minder aan omdat ik na zoveel jaren werken met kinderen eigenlijk ook wel eens wat met volwassenen wil doen. 

Groeten,

Judith

hoi Judith,

ik werk vanuit mijn eigen praktijk en werk ook in loondienst. 1 dag in de week in de volwassenepsychiatrie. ik twijfel ook nog over de opleiding kindertherapie, dan beperk ik mezelf ook wel weer erg en heb ook jaren met kinderen gewerkt. Wil me graag breed inzetten.  ben me nog aan het oriënteren op opleidingen, maar vind het lastig te kiezen. er is zoveel aanbod en zoveel interessant. psychotherapie lijkt me ook wel wat, of cognitieve therapie. Ben jij al verder in je keuze?

groeten Esther

Cognitieve therapie is tegenwoordig ook wel erg in! Ik vind het lastig een keus te maken, ook omdat ik een geaccrediteerde opleiding wil doen. Ik vind het zonde om voor duizenden euro's te investeren in een opleiding die dan later niet "geaccepteerd" blijkt. 

Ik ben in ieder geval van plan om naar de open avond op de CHE te gaan om daar eens even mijn licht op te steken over de mogelijkheden. Als ik nog iets anders tegenkom, laat ik het ook weten!

Groeten,

Judith

ja, zo zit ik er dus ook precies zo in. Ik weet ook dat cognitieve therapie veel gebruikt wordt.  Graag hoor ik je bevindingen bij de CHE, wanneer is die? Heb jij al in kaart welke scholen cognitieve therapie geven? Ik kom wel posthbo opleidingen tegen voor cognitief werker, dan werk je als werker onder de verantwoordelijkheid van een cognitief therapeut. en anders idd de che, maar da's ook een opleiding van 2 a 3 jaar. Ik heb het liefst een opleiding van 1 jaar volgen omdat ik al diverse opleidingen en cursussen achter de rug heb. tja, lastige keuze vind ik het. maar ik ga me nu eerst inschrijven bij de nfg (beroepsvereniging). Wil er goed over nadenken en onderzoeken idd welke opleiding geaccrediteerd is.

s6!

groet Esther

RSS

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2024   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden