Mijn droom is wandelen met G'd.

Wat zou het fantastisch zijn als je op een morgen wakker wordt en je begrijpt G'd, je weet wat Hij wil, en je weet hoe Hij dit op een dagelijkse basis met je gaat delen en in je leven gaat uitwerken. Dat je niet alleen maar ziet op de belofte, daar zelfs aanspraak op maakt maar dat je het ziet gebeuren.

Als ik naar het leven van Jezus kijkt, dan wordt één ding heel erg duidelijk, Jezus was als Henoch, Hij wandelde met G'd, Hij wilde niets anders dan G'ds wil doen. 

Dat verlangen leeft ook in mij, Zijn wil begrijpen en Zijn wil doen in volle overgave en overtuiging. 

Inmiddels ben ik achter een aantal dingen gekomen in mijn leven: 

G'd wil dat ik Zijn wil doe, G'd wil dat ik Zijn wil begrijp.

Wat is dan het probleem zou je zo zeggen fo denken.

G'd geeft, dus daar zit het probleem niet, G'd geeft rijkelijk:

God geeft vrucht: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, mildheid, trouw, tederheid en zelfbeheersing. 

God geeft gave: wijsheid, kennis, geloof, genezing, onderscheiden van geesten, talen, uitleg van talen.

God geeft Zijn wapenrusting: waarheid, gerechtigheid, bereidheid, zaligheid, Zijn zwaard (het Woord), om onder bidden en lezen waakzaam te blijven en stand te houden.

Stel ik mijzelf nogmaals de vraag, waar zit het probleem?

G'd is altijd dichtbij, G'd lijdt ons met een sterke hand, G'd beschermt ons, G'd zegent ons etc....

Stel ik mijzelf nogmaals de vraag: waar zit het probleem? Waar zit het probleem van wandelen met G'd.

Als G'd voor ons is, wie zal dan tegen ons zijn?

Niets of niemand kan ons uit Zijn hand wegrukken, geen kracht, geen macht, niemand en niets.

Stel ik mijzelf nogmaals de vraag: waar zit het probleem?

Zou het antwoord dan logischerwijs zijn, IKKE???

Als G'd alles geeft, als G'd alles heeft gegeven: Zijn Zoon om ons te redden, Zijn Geest om ons van dagelijkse overwinnen te voorzien, dan moet het wel aan IKKE liggen wanneer het niet lijkt te werken. 

Als je de dag dan weer eens goed overziet dan zit het probleem vaak niet eens in het kennen van Zijn wil, maar in de uitvoering. Is dat dan terecht of onterecht?

Gelukkig terecht zou ik willen zeggen, want Paulus waarschuwt ons dat wij een zware strijd te strijden hebben tegen de machten van de duisternis, tegen de overheden van deze wereld die in het onaanzienlijke hun strijd met mij aan gaan.

Op dat vlak, op dat niveau ondervinden wij, ondervind ik de weerstand, het probleem. Hoewel ik het weet en velen christenen met mij, trappen we toch iedere dag en vele malen per dag in de valstrikken van deze grote tegenstander.

Helaas hebben wij geen excuus, omdat Hij, onze G'd en Vader die "groter" is dan deze tegenstander ons faciliteert op alle fronten van ons leven. 

Ben ik dan klaar voor de strijd, ja ik ben klaar voor de strijd en hoewel ik het niet negatief wil laten klinken is het wel zo, maar ik ga het toch anders benoemen: omdat G'd geeft ben ik klaar om met Hem te wandelen. Dat wandelen met G'd synoniem staat voor strijd tegen satan is helaas een feit, een wettelijk vaststaand gegeven een principe die schuil gaat achter dit wandelen. 

Wandelen met G'd is strijden tegen satan. Maar dat wandelen met G'd zal zoveel licht geven in ons leven dat het de strijd met satan in de schaduw plaatst, in het donker in de buitenste duisternis waar het thuis hoort. 

Wandelen met G'd is zien op G'd, zien op Zijn Licht en je er door laten voeden. Weg zien van satan, weg zien van het probleem kan alleen als we zien op Hem, we kunnen niet op twee dingen tegelijk zien. Zo kunnen we ook niet tegelijk twee heren dienen.

Door het offer van Jezus Christus aan het kruis van Golgotha, door Zijn overwinning op de dood is Hij in staat gesteld Zijn Geest aan ons te geven waardoor wij instaat worden gesteld te kiezen voor redding en te kiezen voor dagelijkse overwinning. Zijn overwinning is onze overwinning, Zijn troon is onze troon, Zijn zitten naast G'd is ons zitten naast onze G'd.

Mijn droom is dat ik zover zal groeien dat ik dagelijks kan kiezen voor de overwinning en het verliezen als levens status achter mij kan laten, dat wil ik ervaren in mijn dagelijks leven, dat wil ik ondervinden en dat wil ik heel graag doorgeven aan anderen tot eer en verheerlijking van Zijn grote naam. Zijn naam boven alle naam.

G'd, Jezus, Geest, Het Woord, Het Licht, de Alpha en de Omega de Ik Ben!!!

Weergaven: 112

Opmerking

Je moet lid zijn van Jarsons om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Jarsons

Reactie van Theo Loevering op 7 Januari 2013 op 19.59

@Marja, ja dat is dan de letterlijke kant van het wandelen, aangezien dit soort wandelen (in de natuur) nog te weinig onderdeel is van mijn leven, ben ik blij dat mijn droom, wens en zelfs het dagelijkse realiseren van mijn droom die letterlijke exercitie gelukkig ietsjes meer overstijgt :-)

Reactie van Marja Verschoor-Meijers op 7 Januari 2013 op 8.54

Ik herken je droom wel Theo. Als ik een stuk ga lopen, dan bespreek ik allerlei dingen met God... eigenlijk wandel ik dan dus met Hem :)

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2024   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden