Na goede samenwerking met christelijke jeugdzorg SGJ, kregen we een nieuwe gezinsvoogd en kwam ons samengestelde gezin in een ware hel terecht.

Ik mocht voor 3 van mijn 4 stiefkinderen zorgen. Mijn zoon had co-ouderschap, maar na diagnose Asperger (autisme) was dat niet meer verstandig. De nieuwe gezinsvoogd vond dat ik het te druk had en dat ik negatief was en mijn zoon mocht niet bij ons wonen.

We hebben gepraat, gesmeekt, de leugens weerlegt, maar het hielp niet. De rechtszaken kwamen een voor een. Aan het einde van dat jaar  (2010) was mijn zoon uithuisgeplaatst.... Het half jaar daarna belandde hij geheim in Friesland en vervolgens in Groningen.

Na ca. 10 rechtszaken in 1 jaar mocht hij halverwege 2011 toch bij ons wonen. Inmiddels was ik blogs gestart, had veel uitgezocht. Was erachter gekomen, dat dit een groot leed is in Nederland.
Ons opstartend website-bedrijfje leed eronder, want werken kon ik niet.

Toen mijn zoon terugkwam, begonnen de problemen met mn stiefkinderen. Ze waren tijdelijk terug naar moeder. Ze werden ineens steeds negatiever. Wilden mij niet meer zien. Maar ook hun vader niet. Wilden niet meer komen.

Jeugdzorg zei dat ze niets konden.... wij wisten wel beter, maar ze deden niets. Ik was uit de strijd en knapte een beetje op, maar nu kreeg mijn partner het onwijs zwaar. En kon hij niet meer werken.

Ik ging verder met dingen uitzoeken. Ouderverstoting heette het fenomeen. Bizar hoe de symptomen als een virus overeenkomen. Ook dit leed is heel groot in Nederland. We dachten dat de kerk wel zo helpen. Helaas.... de kerk wil zijn vingers er niet aan branden. We werden toch door jeugdzorg geholpen...? En anders maar naar advocaat. Zeer onbijbels!

Ons bedrijf is niet meer.... Laatst mochten we een stukje van ons verhaal op tv vertellen.

Sinds kort gaan we naar een nieuwe kerk. We merken dat God weer aan de slag gaat met ons. We hopen en bidden dat het contact met mijn stiefkinderen weer hersteld wordt. Onderwijl gaan we ons leven weer oppakken. Het liefst gaan we rouwen, maar dat is niet goed.

Update met dank aan @Benita

Ik bedoel natuurlijk: "blijven we rouwen" en niet meer gelukkig willen zijn > dát is niet goed. Rouwen en verwerken is juist wel goed.

Weergaven: 181

Opmerking

Je moet lid zijn van Jarsons om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Jarsons

Reactie van Benita Blaak-Ritmeester op 21 Augustus 2013 op 22.30

Ik hoop oprecht dat de situatie zodanig verandert, dat het voor jullie een leven met een goud randje wordt. En inde tussentijd; probeer je leven zo in te richten dat er plaats is voor alles wat in je hart is. Zo te horen, gaat jullie dat lukken! Sterkte, heb vertrouwen.

Reactie van Lydia de Jongh op 21 Augustus 2013 op 18.44

Dank voor jullie reakties!
@benita, ja idd. Rouw is zeker goed. Ik bedoelde "in de rouw blijven". Niet meer gelukkig durven zijn. Dat is niet goed!
Het verwerken proberen we inderdaad te doen en op die manier toch doorgaan met léven en ook gelukkig durven zijn, ook al is het met een zwart randje.

Reactie van Benita Blaak-Ritmeester op 21 Augustus 2013 op 16.29

Ik hoor/zie dat er nog weinig is verbeterd in jeugdzorgend Nederland. Triest hoor! Je zegt; rouwen is niet goed. Toch wel. Neem de tijd, ook al is het maar elke keer een beetje, om de zaken die zo moeilijk liggen te verwerken. Rouwen is goed, ook hierin. Het helpt je verder. Ik heb er te lang mee rondgelopen en pas na 10 jaar barstte de bom. Dat is zonde! Dus als je kunt; rouw erom nu het nog vers is. Sterkte en ik bewonder je moed! Je bent een bijzonder mens volgens mij! Gods zegen met alles!

Reactie van Annet Auf der Haar op 19 Augustus 2013 op 19.22

Wat moeilijk allemaal en wat een strijd!

Zelf ben ik ook door een echtscheiding gegaan die ik niet gewild heb en die voor het hele gezin erg pijnlijk is geweest. Extra moeilijk was het doordat rond de scheiding psychotisch werd.

Wat ik altijd voor ogen heb gehouden dat we altijd allebei de ouders van onze zonen blijven. Dat ouders scheiden en kinderen niet. Zeer betrouwbaar ouder willen zijn voor hen. Mijn kinderen wilden een periode vooral naar hun vader maar ik ben met veel ups and downs gewoon hun zelfde moeder proberen te blijven en veel is weer goed gekomen. Geen strijd maar geduld! De scheiding was al veel teveel strijd..

Veel sterkte gewenst!

EDITS

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2021   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden