Het maakt niet uit of je 1, 5 of 10 talenten hebt, alleen als je er mee aan de slag gaat kan je je talent(en) ontwikkelen en er uiteindelijk ook geld mee verdienen. Het ontwikkelen van je talent kan op vele manieren plaatsvinden. Goede scholing, training, repetities (try-outs) en feedback zijn als het ware allemaal gereedschappen die je kunt gebruiken als je met je talent aan de slag wilt gaan.

Tegenvallers? Faalangst? Ontmoediging? Writers block? Het ligt allemaal op de loer als je serieus met je talent aan de slag gaat. Iedereen heeft vroeg of laat praktische en informatieve ondersteuning nodig én een persoonlijke ‘cheerleader’. Belangrijk is om te beseffen dat tegenvallers een essentieel onderdeel zijn op de weg naar succes. Ze meten je doorzettingsvermogen.

Zonder een gedreven motivatie, een onwrikbare daadkracht en gezonde nieuwsgierigheid blijven veel talenten ongebruikt of zelfs verborgen. Helaas zijn er vele mensen die een groot talent bezitten, maar door gebrek aan prikkel en aansporing dat nooit naar buiten brengen. Binnen Jarsons heb je de mogelijkheid ateliers van anderen te bezoeken, artikelen te lezen en met relaties te communiceren.

Ook op andere sites kun je inspiratie doen voor jouw talent. Bezoek websites, weblogs en forums van je vrienden, coaches en mentor. Lees hun verhalen en verdiep je in hun gedachten. Als iemand ergens goed in is, is er niks mis mee om hem of haar eerst eens een tijd te imiteren. Waarom zou je direct origineel of uniek moeten zijn? Na een tijdje imiteren ontstaat je eigen stijl.
Doe de deur dicht en ga aan de slag (ga schenken zonder te stoppen) Ga aan de slag en laat je niet afleiden door kritiek, imitatie en ontmoediging. Concentreer je op doorgaan, doorgaan, doorgaan ...

Bijgewerkt door Marja Verschoor-Meijers op 12 Dec 2012.

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2024   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden