De Protestante Kerk in Nederland begint volgend jaar (2013) een internetkerk. De organisatie zoekt sinds vandaag naar een internetpastor. In de online gemeenschap kunnen kerkgangers hun geloof, emoties en twijfels delen. Anders dan kerkdiensten die online gezet worden, moet de internetkerk "een kerk op zich" worden.

De internetpastor vormt samen met een communitymanager en een webredacteur het kernteam van de digitale kerk die mijnkerk.nl gaat heten. 

"Je moet er kunnen nadenken over verdriet, ziekte en overlijden, maar ook over dankbaarheid", zegt een woordvoerder van PKN. De organisatie richt zich op mensen die niet kerkgebonden zijn, maar wel iets met hun levensvragen willen doen.

Wat vind jij van dit idee?

Weergaven: 258

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hhmmm, dat is iets om over na te denken Wendy. Ik denk dat het goed is als mensen rustig thuis over levensvragen kunnen nadenken. Maar de kern van het Christendom is: RELATIES. Contact met andere mensen. Hoe leuk digitale contacten ook zijn, ze kunnen nooit een warme vriendschap vervangen, of een hand op je schouder, een kus, een glimlach en samen zingen!

Het is natuurlijk mooi voor mensen die inderdaad niet naar de kerk gaan. Op die plek kun je met je vragen terecht. Maar wat Marja ook zegt: de hand op je schouder e.d. , daar gaat het wat mij betreft mis.

Wat ik wel denk, is dat mensen die op zoek zijn en terecht komen in de internetkerk, er een goede opstap kunnen vinden naar deelnemen in een live-gemeente. Dat zou ook de insteek moeten zijn van de digi-kerk. Vraagbaak, steunbalk en dan doorverwijzen naar echte mensen die je aan kunt raken.

En wat is er heerlijker dan live met elkaar zingen en bidden? Daar kan toch geen internetgebed tegenop :)

Mijn eerste reflex is doen, omdat het evangelie op alle manieren mag gedeeld worden, en digitaal is wat mij betreft zo'n manier, hoewel ik er heilig in geloof dat G'd een gemeenschap wil stichten, waar zijn kinderen en zoekende elkaar kunnen en mogen ontmoeten, misschien wel moeten ontmoeten om Hem de hoogste eer te brengen. Daarom moest Adam in slaap gebracht worden, en daarvoor moest Jezus sterven om een volk te stichten en waar 2 of meer bij elkaar komen ben Ik zegt G'd in hun midden, waarom? Omdat Hij in ons midden wil zijn, hoe cool is dat. Face to face, schouder aan schouder, hand in hand blijft wat mij betreft het uitgangspunt en als een digitale kerk daar een bijdrage aan levert, dan zeg ik: DOEN!!!

Internet-pastoor ??? ,

RSS

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2024   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden