Hoe ben jij erachter gekomen wat jouw talenten zijn?

Op welke manier(en) ben jij erachter gekomen wat jouw talenten zijn. Wat heb je hier allemaal voor gedaan of wat wil je nog doen om erachter te komen?

Weergaven: 588

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Daar ben ik na zoveel jaar nog steeds niet helemaal achter!
Anderen moeten dat maar vertellen.
Ok, geen valse bescheidenheid: Ik weet na een werkzaam leven van een jaar of vijftig heus wel, wat ik behoorlijk goed kan. Maar in hoeverre mijn "kunnen"ook een talent is om andere mee te dienen: Ik weet het nog steeds niet.
Ik weet alleen, dat als ik talent heb, mij dat door God gegeven is. En dat ik daarmee aan de slag moet.
En heel voorzichtig schrijf ik dan: God zal er mijn ogen wel openen (en heeft dat gedaan), hoe ik zelfs met één talent dienstbaar kan zijn. "De ogen houdt mijn stil gemoed opwaarts om op God te letten".
Met de woorden van Roland Holst: "Ik zal de halmen niet meer zien, noch binden ooit de volle schoven, maar doe mij in de oogst geloven waarvoor ik dien. Opdat nog in de laatste voor ik weten mag, dat mij uw dienst verkoor te zijn een ernstig ploeger op de landen.....".
Geen hoofdletter bij"uw", want het is geen Christelijk gedicht! Maar het is wel een antwoord op de vraag.

Hhmmm, goeie vraag. Uiteraard heb ik door jaren oefenen bepaalde dingen aangeleerd, zgn. vaardigheden. Maar talent.... ik kwam er bijvoorbeeld achter dat ik ingewikkelde dingen eenvoudig uit kan leggen, dat is echt iets wat God me gegeven heeft en niet aangeleerd is. Een frisse kijk op dagelijkse zaken ja.

En schrijven bijvoorbeeld, dat deed ik al eer ik kon lopen, bij wijze van spreken ;) Al zou ik er niets mee verdienen, al zou nooit iemand er naar vragen, dan deed ik het nog... ik kan het niet laten... da's ook talent denk ik!

Boek 'Creatiespiraal' van Knoops gelezen. Super goed. Ook voor christenen. Klein makkelijk boekje.

http://www.decreatiespiraal.nl/theorie/

Hier staat een mini samenvatting.
Het boekje geeft er ook prachtige voorbeelden bij.

Als ik die opsomming zo zie, dan geeft dit platform je handvaten om dat boekje uitwerken. Echt heel gaaf!

Als kind tekende ik altijd al veel, maar sinds ik op schilderles zit ben ik erachter ben gekomen dat ik echt iets kan betekenen voor anderen door mijn werk.

Iets moois schilderen voor anderen als opdracht, en kaartjes met mooie, bemoedigende teksten maken....

Geweldig om je gekregen talent te mogen en kunnen gerbuiken voor Hem!

Eigenlijk wist ik niet dat ik het kon totdat ik er mee begon. Jaaaaaaaaaaaren geleden (ergens in de jaren '90) kregen we thuis voor het eerst internet. Ik was toen nog heel erg aan het zoeken maar wist ergens wel dat ik het bij Jezus moest zoeken, het viel me alleen op dat er op internet weinig nederlandstalige info over Hem te vinden was. Op een avond had ik een droom die erop neer kwam dat als het er niet is ik het dan maar gewoon moest maken. Maar ik had geen idee hoe, en ben gewoon begonnen met het vertalen van informatie die in het buitenland gepubliceerd werd om die binnen een eigen site te plaatsen. Ik werd "gedrongen" ofzo.

Ik doe het nu lang genoeg om te weten dat online dingen creëren een van mijn talenten is (sowieso van creëren en pionieren bloei ik helemaal op) en eigenlijk vertaal ik nog steeds zo nu en dan dingen. Grappig hè? Tot op de dag van vandaag zet ik dat nog steeds graag in voor het Koninkrijk van God.

Ik denk dat talent / aanleg zich het beste uit wanneer je dingen doet en ze lijken als vanzelf te gaan / het wordt je gegeven misschien (??). Mits in de juiste omstandigheden stroomt talent vanzelf naar buiten, als een hete lavastroom die zich een weg baant naar het laagste punt. Andere dingen die je doet, waar je geen talent voor hebt, uiten zich op de tegenovergestelde manier (althans voor mij). Terwijl je bezig bent is het alsof je door drijfzand heen wandelt, alles wat je onderneemt kost je 1000 keer zoveel energie. Uiteindelijk lukt het wel, door volharding, maar een ander zou er bij wijze van gewoon doorheen vliegen.

Eigenlijk heb ik dus niks gedaan om er achter te komen, maar heb ik dingen gaandeweg ontdekt. Ben ook wel benieuwd of er mensen zijn die wisten dat ze een talent hadden nog voordat ze er ook maar iets mee gedaan hebben.

RSS

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2024   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden