Maakt het voor jou verschil of je wel of niet betaald wordt voor het inzetten van je talenten?

Zet jij misschien bepaalde talenten niet in omdat het financieel gezien niets oplevert of maakt dit voor jou niets uit?

Weergaven: 272

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Goede vraag! Nee voor mij maakt het niet uit, wat ik veel en veel belangrijker vind is om mensen blij te maken met de dingen die ik maak!! Ik geef graag daar wordt ik zelf ook blij van en voor mij is t geven belangrijker dan nemen!

Tsjonge, daar leg jij weer even een moeilijke vraag in het midden zeg! Ik denk dat één van de kenmerken van je talent inzetten is, dat je het doet ONGEACHT of je er voor betaald krijgt of niet. Je doet het gewoon graag, als je er mee kunt verdienen is dat natuurlijk echt geweldig.

Ik ben persoonlijk blij met het feit dat ik betaald word voor de talenten die ik heb, maar anderzijds is het niet zo dat ik deze talenten net gebruik wanneer ik niet betaald word.  er zijn verschillende talenten en  soms is het zo dat  je betaald krijgt voor je talenten. gewoon omdat je een boterham moet verdienen en je  immers  niet meer tijd kunt besteden aan zaken dan je hebt. wanneer we  al onze talenten zouden moeten gebruiken  zonder betaald te krijgen zouden  we  wellicht van honger omkomen. immers doen we niet heel vaak juist  daar waar we talent hebben? we  hebben vaardigheden opgebouwd op een bepaald gebied en wanneer we talent hebben  krijgen we daarin ook ruimte en die ruimte  maakt soms dat we betaald krijgen voor zaken. anderzijds, denken we soms een bepaald talent te hebben, maar  wanneer niemand het ziet of hoort, wat hebben we er dan aan of zou het dan juist geen talent zijn?  ik geloof dat we  als mens bepaalde talenten hebben gekregen en deze mogen gebruiken om de ander te dienen, wanneer  het niet meer gaat om het dienen, maar om het verdienen is dat voor mij een overweging om te kijken of het mijn plek wel is op dat gebied.

Nee dat vind ik niet erg. Alleen is het wel jammer dat je voor de financiële behoeftes wel moet werken in een omgeving waar jouw talenten niet altijd volledig tot hun recht komen. Wat ik ook wel moeilijk vind is dat je juist vanwege je talenten wel heel erg vaak "de klos" bent voor onbetaald werk. Soms is het evenwicht wat uit balans. Ik zou wel heel graag wat geld willen trommelen uit mijn talenten, maar ik ben ook zeker heel blij dat ik iets kan toevoegen aan bijvoorbeeld het gemeentewerk in de kerk, vanwege die talenten. Soms wel lastig dus.

Bij mij loopt het gewoon allemaal door elkaar heen. Als full-time kerkelijk werker krijg ik betaald en daar kan ik van leven. Maar als er iemand aanklopt van buiten mijn werk om begeleiding of hulp kijk ik of er ruimte in mijn agenda zit. Wat ik wel duidelijk heb is dat ik binnen mijn contract als kerkelijk werker altijd behoor te voldoen aan dat wat afgesproken is. Maar als ik moet kiezen tussen iets dat er bovenop komt, kijk ik naar de situatie en niet naar het geld.

Soms lijkt het dat ik niet toe kom aan talenten die ik echt leuk vind, omdat minder leuk werk alle tijd lijkt op te vreten.

helemaal eens

Als  therapeut zet ik mijn talenten beroepshalve in en word er dus ook voor betaald. Maar in de jaarlijkse Reveilweek (georganiseerd door de Near East Ministry) zet ik diezelfde talenten gratis in als groepsleidster voor jong volwassenen.

Goed om over na te denken!

Als ik aan de slag ga, wil ik me altijd voor de volle 100% inzetten. Daarom behandel ik al mijn klanten als klanten, of we nu hebben afgesproken dat ze betalen of dat ik het voor niets doe.

Daarnaast: dingen die ik voor niets doe zie ik als mijn gaven (tienden). Eigenlijk dus reden te meer om me volledig in te zetten!

RSS

EDITS

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2019   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden