Het zal een jaar of 15 geleden zijn geweest dat ik op een nacht droomde. Nu is dromen voor mij geen onbekend verschijnsel, maar die nacht zal ik niet meer vergeten. Ik droomde dat ik op een podium stond voor een grote zaal mensen. Ik vertelde hen over mijn leven, en over hoe God vanuit de puinhopen van mijn bestaan iets moois had gemaakt. Hoe Hij mij genezen en bevrijd had van zoveel trauma's in mijn leven en hoe ik opnieuw had leren leven in plaats van overleven. 

Het was een bijzondere gewaarwording, want op dat moment zat ik nog midden in een zwaar verwerkingsproces van mijn verleden waarin ik misbruikt ben, liep mijn huwelijk hierdoor heel stroef, twijfelde ik aan God, mezelf en iedereen om me heen en zag het er niet naar uit dat het ooit echt beter zou gaan. 

Maar in mijn droom stond ik daar, en toen ik klaar was met spreken en vroeg of er mensen waren die er ook naar verlangden om met God een nieuwe start te maken, kwamen ze naar voren. Sommigen bleven staan, anderen knielden, en ik zag tranen op de gezichten van de mensen. 

Toen ik wakker werd die ochtend wist ik dat dit niet zomaar een droom was geweest. Toch verbande ik hem naar een uithoek van mijn hart. Ik bestempelde hem als "onmogelijk" en "onhaalbaar". 

De jaren verstreken. Ik ging door een moeilijke tijd, verwerkte met vallen en opstaan en vaak door diepe depressies heen, mijn verleden, kreeg samen met mijn man de boodschap te horen dat we  kinderloos zouden blijven en stortte opnieuw in. De droom leek steeds verder weg. Maar toch… door alles heen ging God Zijn weg met mij. Ik herstelde, leerde leven en genieten, leerde keuzes maken, we gingen de pleegzorg in. Mijn verlangen om mijn herstel met anderen, die ook zo diep zaten, of ook een traumatische jeugd te verwerken hadden, te delen, groeide. Ik begon te schrijven en vorig jaar maart kwam het boek over mijn leven, mijn herstelproces uit. Vanuit het hele land kwamen de reacties binnen. De herkenning was enorm. Ik werd er stil van, voelde me ook een beetje machteloos bij het lezen van zoveel verdrietige en moeilijke verhalen. Mijn verlangen om iets voor die mensen te kunnen betekenen groeide. 

De droom kwam terug. Ik zou mijn verhaal, Gods verhaal, mogen delen met anderen… maar alleen als God deuren zou openen. En de deuren gingen open… ik werd gevraagd om te spreken op een vrouwenconferentie, een vrouwenochtend, bij de jeugd, op nog een vrouwenochtend… Spannend, zeker! Maar vooral, dankbaar! Ik weet niet waar dit uiteindelijk heen gaat, maar wel weet ik zeker dat Gods boodschap van leven in overvloed, herstel, bevrijding, vergeving en uiteindelijk geen pijn en tranen meer, zal klinken! Hij Die mijn rouwklacht heeft omgekeerd tot vreugdedans, verlangt ernaar om dit voor velen te doen! En als ik daar iets in mag betekenen… Heer, hier ben ik!

Herken je deze droom of wil je Judith aanmoedigen, bemoedigen of helpen? Reageer dan hieronder. Wil je liever privé reageren, meld je dan aan als lid van Jarsons en nodig Judith uit als vriend. Je kunt dan via de interne mailbox van Jarsons communiceren.

Weergaven: 392

Opmerking

Je moet lid zijn van Jarsons om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Jarsons

Reactie van Judith Stoker op 1 Mei 2014 op 9.45

Hoi Shan Shan Lim,

Mijn boek heet: Tranen in mijn koffie (http://www.judithstoker.nl/boek.html)

Reactie van Shan Shan Lim op 30 April 2014 op 22.35

Hoi Judith, wat een mooie getuigenis! Hoe heet jou boek als ik vragen mag? 

Reactie van Marja Verschoor-Meijers op 19 Februari 2014 op 12.06

Wat mooi om te lezen Judith, dat, ondanks de lange weg, er wel een duidelijke richting is!

Reactie van Betsie Hoftijzer op 17 Februari 2014 op 22.19
Judith die droom gaat zeker uitkomen Je bent een getuigenis voor God.
Dit herken ik ook uit mijn leven. Ik kreeg verschillende woorden van mensen dat ik ook zou mogen spreken voor groepen.
Maar ook voor een groep van paar duizend mensen, en mijn getuigenis over mijn leven mocht geven. En dat is ook gebeurd.
Judith vertrouw maar op Hem en blijf dromen.
En wie weet staan we nog eens samen op het podium, dat zou ook een mooie droom zijn.. :-)

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2022   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden