Mijn droom is om een huis te openen waar kinderen opgevangen worden die niet meer veilig thuis kunnen wonen. Een huis waar ze liefde ontvangen en waar ze over Jezus vertelt wordt. Ik heb met jeugd gewerkt die om uiteenlopende redenen niet meer thuis konden wonen en in verschillende instellingen hebben gewoond. Wanneer een kind uit huis wordt geplaatst is dat erg ingrijpend wat ook nog bovenop al die ellende komt wat ze al hebben meegemaakt. Het gebeurt maar al te vaak dat deze kinderen niet de goede begeleiding krijgen die ze nodig hebben waardoor ze van de ene opvang naar de andere gaan omdat er gezegd wordt dat ze onhandelbaar/gedragsgestoord zijn. Ik heb gezien dat er huizen zijn waar methodieken worden gehanteerd waar geen liefde en aandacht aan te pas mag komen. Hoe erger kan het nog worden, juist wat ze nodig hebben, wordt hun bewust onthouden. Jezus houdt van kinderen en ik wil met de hulp van God deze kinderen opvangen en ze geven wat ze nodig hebben. Ik wil dit samen doen met gekwalificeerd personeel met een hart voor kinderen en een verlangen om Jezus te dienen. 

Herken je deze droom of wil je Ineke aanmoedigen, bemoedigen of helpen? Reageer dan hieronder. Wil je liever privé reageren, meld je dan aan als lid van Jarsons en nodig Ineke uit als vriend. Je kunt dan via de interne mailbox van Jarsons communiceren.

Weergaven: 367

Opmerking

Je moet lid zijn van Jarsons om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Jarsons

Reactie van Ina Florusse op 7 Januari 2015 op 21.40

Dat is ook een mooie doelgroep, Ineke. Ik ben benieuwd naar het vervolg hiervan. Lezen we dat te zijner tijd nog eens op Jarsons?

Reactie van Ineke van der Kaap op 6 Januari 2015 op 21.47

Hallo Ina,

Bedankt voor je reactie. Inmiddels loopt het allemaal heel anders. Het huis wat ik op het oog had is gekraakt door een groep jongeren die aan de rand van de maatschappij leven. Ik ben heel erg geraakt door hun verhalen en ben nu bezig om deze doelgroep op te vangen door een goede dagbesteding te bieden en een inloopcafe te openen waar ze altijd terecht kunnen. Ik heb nu een team van 6 mensen die mij er bij helpen en we hopen dat het dit jaar gaat lukken. Groetjes, Ineke

Reactie van Ina Florusse op 6 Januari 2015 op 21.09

Hallo Ineke,

Kijk ook eens op www.syndion.nl
Zelf werken we al jaren voor deze stichting en hebben we 2 broertjes in huis ( 24/7) met een verstandelijke beperking. Zelf zijn we erg tevreden over de stichting, eigenlijk hoeven wij alleen maar te zorgen. De rest wordt door Syndion verzorgd.

Daarnaast is in Dordrecht sinds enige tijd het Dushihuis, je zou hier even op kunnen googlen. Initiatiefnemer is Barbara Muller, die ook het Babyhuis ( ook Dordrecht) en De beschermde Wieg in Papendrecht. Deze laatste is te vergelijken met het babyluikje.Zodra er een baby'tje wordt achtergelaten is er binnen 10 minuten iemand bij het kindje. Ik weet niet waar je woont, maar met name  voor de Beschermde Wieg is de wens dat deze op meer locaties wordt opgezet. Inmiddels is er ook 1 in Groningen en komend jaar komen er ook dergelijke kamertjes in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

Reactie van Judith Stoker op 17 Februari 2014 op 16.05

Ineke, ik durf het niet goed te zeggen. Er zitten voor- en nadelen aan. Ik denk dat je als ZZP-er ook prima aan de slag kunt, alleen is onze ervaring wel dat je heel erg kwetsbaar bent als hulpverlener. Je werkt met kinderen en hun families die vaak erg beschadigd zijn en vandaar uit ook reageren. Je staat dan soms wat sterker als je een team of organisatie achter je hebt. Om een voorbeeld te noemen: Het afgelopen jaar heeft een van onze pleegkinderen hele negatieve uitlatingen gedaan tegenover een therapeut met wie ze gesprekken had, over ons. Dat werd in eerste instantie heel ernstig opgepakt, en dan is het fijn als je een team achter je hebt staan die hun kant van de zaak (en hun ervaring met ons) kunnen belichten. 
Volgens mij zijn er echter ook wel mensen die het wel als zelfstandige doen. Als ik daar een voorbeeld van heb, zal ik het je berichten… ik moet er even over nadenken, maar volgens mij weet ik wel iemand (even graven in mijn brein :))

Groetjes, Judith

Reactie van Ineke van der Kaap op 17 Februari 2014 op 14.17

Dag Judith,

Zou het verstandiger zijn om me bij een stichting aan te sluiten? 

Groetjes,

Ineke

Reactie van Judith Stoker op 17 Februari 2014 op 11.26

Dag Ineke, 
Een mooie droom! Zelf heb ik met mijn man een gezinshuis waar we 5-6 pleegkinderen met complexe gedragsproblematiek opvangen. Wij zijn in dienst van een organisatie in Zuid Holland. 

Een andere organisatie bij wie je wellicht terecht kunt voor informatie is www.gezinshuis.com 
Op dit moment is het erg roerig in "jeugdzorgland". Door de transitie naar de gemeenten, en de nieuwe jeugdzorgwet is veel onzeker. Maar dat kan ook juist nieuwe kansen geven voor mensen die willen starten! Heel veel succes!
Hartelijke groet,
Judith

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2023   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden