IDEE: Muziekkelder voor christelijke + niet chr. jongeren

Onderstaand bericht heb ik onlangs verstuurd naar Marja Verschoor-Meijers.

Ik kan me voorstellen dat er meer mensen zijn die wat meer willen weten van de achterliggende gedachte betreffende de muziekkelder.

Vandaar dus onderstaand bericht in de ideeënbus....

 

Zoals je wellicht al weet komt Upstairs voort vanuit de oude koffiebar. De hele bovenverdieping is verbouwd en ziet er gelikt uit. Toch vallen de bezoekersaantallen erg tegen. Als er iets georganiseerd wordt gaat het wel, maar daarna zakt het weer als een plumpudding in elkaar. Zo heb ik het vorige alphaseizoen regelmatig snacks gesponsord voor alle jongeren die na de alpha nog even naar upstairs komen. Onbeperkt frikandellen eten bijvoorbeeld. Dan zitten er zo'n 35 mensen boven. Naar mijn idee is de fout die gemaakt is dat e.e.a. van de grond is gekomen met inbreng van (jong) volwassenen en dus kan het voorkomen dat er mooie zilverkleurige bloempotjes staan met keurige strikken eromheen. Dat ga ik in de kelder dus niet doen.

Ik heb de verbouwing van de kelder op me genomen met daarbij in gedachte houdend dat dit van, voor en door jongeren is. Budget is er dus niet dus alles moet met behulp via sponsors en zelfwerkzaamheid. De band die hier al oefende helpt enthousiast mee om alles te slopen en bouwrijp te maken. Zij zullen straks dus ook elke zaterdag aanwezig zijn om de ongedwongen JAM sessies in goede banen te leiden. Een soort van open podium zeg maar. Ervaring leert dat muzikanten muzikanten trekken en daarbij ook alle aanhang die erbij hoort. Het zou dus kunnen dat de ene avond opwekking gespeeld wordt en de andere avond rock. Ongedwongen dus. Ook spelen we nog met de gedachte om laag alcoholische drank aan te bieden. waarom? Omdat ik liever heb dat mijn kinderen gecontroleerd 2 a 3 glazen alcohol nuttigen, dan ongecontroleerd onbeperkt in kroegen waar ik liever niet van weet dat ze er komen. Uit 2 kwade de minst kwade kiezen dus. Helaas moeten we concluderen dat ook heel veel christelijke (serieuze) jongeren dat wekelijks doen. Hier laten we dan ook een ontmoedigingsbeleid op los. Daar zal ik je later nog wel eens meer over vertellen. Doen we dit echter niet, dan komen ze niet.

Grote plannen dus, en dit alles zonder één cent. Ik heb al wat mensen die sponsoren; Het schilderwerk wordt gedaan en betaald door Dirk Lagendijk, De isolatie wordt gelegd en betaald door henk Akkerman Dakbedekking, het steigerhout voor tegen de wand wordt gesponsord door Wim Looije. Er is echter nog heel veel meer nodig en vandaar dus mijn oproep op Jarsons.

Ik hoop dat ik je in dit beknopte overzicht wat wijzer heb gemaakt en wellicht wil jij je ook in gaan zetten voor Upstairs/Downtown

Weergaven: 193

Opmerking

Je moet lid zijn van Jarsons om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Jarsons

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2022   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden