Als ouders van vier kinderen, waarvan twee met een "plusje" weten we waar we het over hebben.

Het is altijd rekening houden met, schipperen tussen, compromise zoeken voor én het kost emmers vol met energie ......

De manier van leven zoals wij die hadden: allebei een baan kinderen op school (drie kwartier reizen met OV) was te zwaar. voor mij en vooral onze jongste zoon.

Ik werkte al 13 jaar als leidster op een voorschool (peuterspeelzaal) in Amsterdam Bos en Lommer en we woonde de laatste 5 jaar in Amsterdam Noord op drie kwartier reisafstand van school en peuterspeelzaal.

Wij hebben het roer omgegooid. We zijn verhuisd. Ik werk nog steeds, maar thuis als gastouder. en de druk van het reizen en niet passend onderwijs voor onze zoon is opgelost.

Maar in de loop der jaren zijn we wel ervaringsdeskundigen geworden op het gebied van kinderen met en zonder "plusje"". Ik door mijn werk met Amsterdamse kindjes van allerlei pluimage en in elke groep wel kinderen met een "plusje" hetzij door een later bekend geworden stoornis of sociaal/emotinele problemen. Gedragsproblemen enz. Maar ook door het opvoeden van onze kinderen en de begeleiding en curcussen die we regelmatig kregen en aanvroegen.

Omdat ik in onze nieuwe plek niet meer het zelfde werk kon gaan doen (bezuinigingen in de kinderopvang) kwam al snel het idee om kinderen thuis op te vangen als gastouder. Maar niet alleen opassen! Ik wilde intensief met kinderen bezig zijn zoals ik dat al jaren deed, de kinderen een programma aanbieden én daardoor ook beschikbaar zijn voor kindjes (én hun ouders) met een  "plusje" Het programma waar ik mee werkte heet "Piramide en is ontwikkeld door CITO. Daar ben ik dus naar toegeweest.  Na met elkaar in gesprek te zijn geweest heb ik van hun materiaal gebruik mogen maken en is er nu een doorontwikkeld Piramide programma voor gastouders op de markt!

Dit programma is én heel leuk om te doen, en bied zoveel duidelijkheid en structuur aan kinderen dat het ook uitermate geschikt is voor kinderen met een  "plusje"

Met negen (misschien binnenkort tien ) kinderen in de opvang zit ik vol. drie kindjes zijn of waren "plus kindjes"

De droom van deze opvang. (voldoende opvangkindjes om een boterham te kunnen verdienen, pluskindjes en hun ouders kunnen ondersteunen en practisch handen en voeten geven aan het doorontwikkelen van Piramide voor gastouders) is binnenanderhalf jaar uitgekomen!

Mijn volgende droom is: andere gastouders die méér willen dan alleen kindjes opvangen, die een passie hebben om bezig te zijn met kindjes én die openstaan om ook "pluskindjes " en hun ouders extra ondersteuning te willen geven, enthousiast te maken voor dit consept. Én om binnenkort zelf deze gastouders te trainen in deze manier van werken.

Dús ben je gastouder? Wil je gastouder worden?  Kén je gastouders??? Meld je aan of geeft het door!

Weergaven: 151

Opmerking

Je moet lid zijn van Jarsons om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Jarsons

Reactie van Hannie Dop op 10 Januari 2013 op 23.05

Hoi,hoi. Er gaan hier inderdaad ook veel ouders naar gastouders, wat toch goedkoper is. Ik kan me dat ook goed voorstellen, maar het kost mij (en veel anderen) me baan. Zou leuk zijn voor je als je een trainster kan worden! Heel goed om zodoende toch professionaliteit in te brengen. Gastouder zijn is niet iets wat ik nu snel zal gaan doen. Ik werk eigenlijk nog maar 2,5 jaar buitenshuis en ben er net aan gewend om in een team te werken. Hoewel dat niet altijd makkelijk is, vind ik het ook wel prettig. Ik hoop ook dat ik snel een leuke baan vind.

 

Groetjes,

Hannie

Reactie van Jolanda Vester Muller op 10 Januari 2013 op 22.11
Hoi Hannie,
Dank je wel voor je reactie.

Ja je hoort het veel, bezuinigingen in de kinderopvang. Terugloop aantal kind-uren is in elke opvang sector terug te horen. Maar wel hel vervelend als het jou treft. Ook in de gastouderopvang , maar er zijn nu toch weer met ouders die kijken naar een overstap van het kinderdagverblijf naar de goedkopere gastouderopvang. Maar ouders zijn ook op zoek naar professionaliteit.
Dat, en Gods hand, maakt dat mijn opvang erg goed loopt. Ik heb meer mogelijkheden kindjes op te vangen én met plus kindjes aan de slag te kunnen.
Vanaf maart is waarschijnlijk de training voor gastouders klaar en ik hoop één van de trainsters te worden. Mocht je een carrière switch zien zitten..( ik verdien een goed salaris.).en anders hoop ik dat je weer snel een leuke baan vindt.

Groetjes,
Jolanda vester
Reactie van Hannie Dop op 10 Januari 2013 op 19.56

hoi Jolanda, moedig en mooi werk wat je doet, zeker om er zelf een activiteit aan te leveren. Ik werk nu op een 0 urencontract bij een BSO (heb 17 uur pw gewerkt) maar door bezuinigingen is mijn contract nniet verlengd. Het is dankbaar en mooi werk om met kinderen bezig te zijn!! Gods zegen voor jou en je gezin!

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2024   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden