Deze vraag is de afgelopen jaren heel actueel voor ons en helpt ons om verstandige keuzes te maken.

Gelijk krijgen

Het is zo makkelijk om op je strepen te gaan staan. Je gelijk op te eisen. Je recht te halen. In de wereld van jeugdzorg en vechtscheiding is het recht kromgebogen. Niets is wat het lijkt. Niets is wat het zou moeten zijn. Als je een logica hebt ontdekt, dan blijkt het de volgende dag toch anders te zijn.

Recht

Er is geen logica, er is geen recht, geen eerlijkheid. Belang van het kind is de ergst misbruikte smoes om de geldkraan te laten stromen.

Communisme

Als je als ouders je stem laat horen en wil opkomen voor wat jij denkt dat je kind nodig heeft, dan ben je een lastige ouder en wordt je kind gewoon weggehaald. Het zijn praktijken waarvan we vroeger slechts hoorden in communistische landen. Christen kinderen werden weggehaald en in stevige communistische gezinnen gezet.

Je kind kwijt

Hoe meer je jeugdzorg wijst op de wet, op redelijkheid, eerlijkheid, logica, hoe oneerlijker het wordt. De bierkaai, het moloch wordt steeds groter. De inzet is namelijk je kind.... Bij de rechter zegt jeugdzorg doodleuk dat jouw strijd tegen hen niet goed is voor je kind en dat het daarom uit de strijd gehaald moet worden naar een 'neutrale' plek.

Wat dan?

Wat moet je dan als ouders? Dan heb je de vreselijke keuze: gelijk of geluk? In dit geval: je gelijk of je kind. Wat die keuze zo erg maakt, is dat je zelfs bij de juiste keuze niet eens een garantie krijgt. Ga je voor je gelijk, dan gaat het ten koste van je kind en de kans dat je het wint is klein.
Ga je voor je geluk, voor je kind, dan zul je het vernederende onrecht moeten aanvaarden in de hoop dat jeugdzorg je alsnog goed keurt. De kans is groter, maar niet gegarandeerd.

Mijn strategie

Voor mijn zoon is het gelukt! Tijdens zijn uithuisplaatsing heb ik de strijdbijl neergelegd, maar NIET begraven. Ben een braaf kind, ja kind! geworden. Jeugdzorg behandelt je namelijk als kind en geeft dat nog toe ook.
Ik heb gedaan wat ze vroegen. Me laten onderwerpen aan een psychologisch onderzoek of ik wel een goeie ouder was. Hen de kans gegeven om de zorgen, die ik zelf niet had, maar zij (en mijn ex) wel, op mij te projecteren en mij te 'helpen'.

Toch beetje gelijk

Je voelt je zo vernederd. Maar het werkte! Mijn zoon kwam terug. Als je voor je geluk gaat, komen er ook momenten dat je even je gelijk, je recht, moet bewaken. En dat voelt dan extra goed.

Bemiddelen

Deze ervaringen wil ik inzetten om ouders (en kinderen) te helpen het onrecht voorlopig te accepteren en eerst voor hun geluk te gaan. Dan maar niet via de snelweg, maar via een modderig pad, via een omweg.
Als bemiddelaar kan ik dan wel wat meer recht en gelijk bewerkstelligen, als de ouders maar braaf zijn en gehoorzaam doen wat jeugdzorg eist. Wij hadden een advocaat die dat voor ons deed, maar er zijn zoveel dingen die buiten het vlak van de advocaat vallen. Juist die dingen kunnen zo helpen.

Makkelijk? Nee.

Eerlijk? NEE.

Menswaardig? Nee.

Werkt het? Ja, waarschijnlijk wel.

Vernederd? Nogal!

Afgelopen week een mooie christelijke netwerk site gevonden. Het moet alleen ff een stevige boost krijgen. Het gaat om werk, talenten, hobby's, je dromen. Wat kun je bijdragen en wat heb je nodig.
Van harte aanbevolen!

Weergaven: 98

Opmerking

Je moet lid zijn van Jarsons om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Jarsons

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2024   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden