Het college van zorgverzekeraars heeft heroverwogen wat binnen de basis ziektekostenverzekering valt. Onlangs kreeg een brief van de Hoop dat het CPC (Centrum voor pastorale counseling) niet meer onder 2e lijns psychologische zorg kan vallen. Met andere woorden je moet het zelf gaan betalen 60 euro voor 3 kwartier, daar kom je niet ver mee. In feite zeggen ze dat er onderscheid gemaakt gaat worden in 2013 tussen psychische klachten en een psychische stoornis. Nou ja, dan maar een label en een pilletje. Is geloven in Jezus überhaupt een stoornis of een psychische klacht? Ik weet het niet ik ben niet zo van deze wereld. Gelukkig ben ik goed verzekerd in de Heer!

Matthijs schreef dat dit niet echt een EDIT was... Toen ik hem echter wilde verwijderen ging me dat toch aan mijn hart en heb ik het volgende geschreven.

Misschien dat het idee of talent dat hier achter schuilt een journalistieke taak en signalerend talent van mij is. Ik zou willen dat we oog krijgen voor de werkelijke noden van mensen en daarbij vooral niet uit het oog verliezen dat we God niet overslaan in onze oplossingen. Dat daarbij de communicatie vaak eenzijdig plaats vind vanuit de instanties en overheden is niet nieuw... het mag voor eens en voor altijd veranderen . We zijn als maatschappij verantwoordelijk, slecht leiderschap is net als slechte ouders een kwalijke zaak. Daarbij beschuldig ik niemand concreet, het is eerder het kalf dat verdronken is, waarna men pas maatregelen treft.

De verzekering van pastorale zorg is daarom eerder een hernieuwde taak van gemeenten aan het worden. Maar aan de andere kant zijn professionele initiatieven als Saron in beuningen en GGZ de Hoop belangrijke hulpposten als het gaat om herstel en maatschappelijk functioneren van christenen die zwaar onder vuur liggen. Ik zou hiervoor willen oproepen tot gebed om de juiste wegen getoond te krijgen die we mogen bewandelen. Want als deuren dicht gaan, zullen andere deuren weer geopend dienen te worden. Het probleem gaat het lichaam aan.

Het talent om dit soort zaken aan de kaak te stellen en een programma als cross-talk te willen gaan maken en filmen om zodoende maatschappelijke zaken aan het licht te brengen is een opdracht die ik graag met mede-christenen zou willen invullen. Als mensen zich hieraan willen bijdragen, redactioneel of anderszins, stuur een mailtje naar justhe of mij persoonlijk geert.kok@hotmail.nl of justhe@hotmail.nl

Weergaven: 142

Opmerking

Je moet lid zijn van Jarsons om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Jarsons

Reactie van Tineke Venhuizen op 15 December 2012 op 21.58

Het is al erg genoeg dat zorgverzekeraars minder, anders of zelfs niet vergoeden aan hen die in geestelijke nood verkeren (tenzij je voldoende geld hebt wellicht voor een luxe pakket), des te meer omdat het in deze verkilde maatschappij harder nodig is dan ooit. En zo zijn er nog meer (en belangrijkere!) redenen. Goed initiatief lijkt me om dit soort zaken aan het licht te brengen en ik ben benieuwd naar je programma.

Reactie van Matthijs Goedegebuure op 10 December 2012 op 18.52

Ha Geert, dat is al een heel ander verhaal, nu wordt het meer een talent of idee, en daarmee dus een echte EDIT. Ik zou de titel dan ook veranderen in: 'Klokkenluiden' of 'Maatschappelijke ontwikkelingen aan de kaak stellen', o.i.d. Straks staat je EDIT tussen duizenden anderen EDITS en dan is een korte, heldere titel in 1-5 woorden heel belangrijk.

Reactie van Matthijs Goedegebuure op 8 December 2012 op 12.15

Hoi Geert, erg interessant bericht, maar het is geen EDIT: ervaring, droom, idee of talent. Dit is wel een heel leuk bericht om in het forum te plaatsen; je kunt dan met anderen in gesprek gaan hierover. Tijdens de testfase kan het hier zonder probleem blijven staan, maar als Jarsons straks online is willen we de inhoud wel goed ordenen :-). En verder geloof ik niet dat geloven in Jezus een psychische stoornis is! :-)

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2022   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden