Talent: C.A.D. (Carpenter, Artist, Designer)

C.A.D., zo noem ik mijzelf voor de grap als het gaat over mijn hobby, mijn passie, knutselen met meubeltjes. Restylen, opknappen, verbouwen, ontwerpen en bouwen. Praktisch en ook onpraktisch. Als gebruiksgoed en als kunst, of als combinatie daarvan. Q.A.F.E. Erik Kuijpers noem ik het officieuze bedrijf waarin ik me met kleinmeubeltjes uitleef. QAFE staat voor Queen Anne Furniture Experiments. Over het algemeen zijn dat (bijzet)tafeltjes of kastjes. Maar ik waag me ook aan dressoir-achtige meubels en heb ook zelf een tv-meubel bedacht en gebouwd, grotere meubels dus. Met enige regelmaat krijg ik ideeën om iets te maken. Ik ben ongeveer een jaar geleden begonnen deze ideeën uit te voeren. Ik merkte dat het me lukte wat ik in mijn hoofd voor me zag daadwerkelijk te maken, te bouwen. Da's fantastisch als je merkt dat het lukt een creatief (gek) idee met je handen werkelijkheid te laten worden. Vier voorbeelden op de foto's:  1) The i-Table, een volwaardige salontafel (ongeveer een meter lang) gemaakt van een doormidden gezaagd bijzettafeltje, stevig verlengd met eiken lat. 2) Een open wandkastje op basis van een doormidden gezaagd Queen Anne bijzettafeltje, staand op een nagebouwde visgraat parketvloer van echt eiken. 3) een strak modern tv-meubel op basis van een aangepast onderstel van een oud Queen Anne dressoir, gebouwd van massief beuken. 4) The Timetable, een fraai klein QA bijzettafeltje met ingebouwde gave retro jaren zestig klok in de mooie Art Deco stijl. 

Weergaven: 395

Opmerking

Je moet lid zijn van Jarsons om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Jarsons

EDITS

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2020   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden