Sommige christelijke hulpverleners doen het bijna altijd (waaronder ik zelf), andere zijn er heel voorzichtig mee. Ik ben benieuwd naar jullie gedachten, ervaringen en ideeën daarover.

Weergaven: 378

Berichten in deze discussie

ik ben er ook voorzichtig mee en vraag het afhankelijk van de situatie ,en als ze het willen doe ik het met ze .maar zo wie zo altijd in me zelf .

ik heb situatie mee gemaakt dat ze het graag willen maar als niet gebeurd qua genezing wat ze willen ze achteraf lopen te vloeken met woorden of vervloeken ,ik vind het dubbel .

Ik denk ook dat het afhankelijk van de persoon is. Ik heb zelf jaren geleden hulp gehad bij een christelijke psycholoog en hij bad iedere keer voor me. Ik had daar geen probleem mee, maar er zullen best mensen zijn die het niet prettig vinden.

Van tevoren vragen of de persoon gebed wilt is sowieso verstandig.

Ontspanningstherapie heeft een invloed op lichaam, ziel en geest. Ik merk, dat het mensen ontvankelijk kan maken en het kan inzichtgevend zijn. Afhankelijk van de cliënt zelf en wat hij/zij  benoemt na de ontspanning, kan ik vragen om te bidden om Gods Nabijheid. Cliënten die aangeven ervaringen te hebben gehad met occulte vormen of daar bang voor zijn, stel ik voor om aan het begin van elke therapiezitting te bidden om bescherming en om toe te kunnen vertrouwen aan de werkelijke rust die God zelf geeft.  

Ik probeer dus aan te sluiten bij de cliënt en de situatie. Het kan dus voor komen dat ik met cliënten bid, maar niet altijd. Ik  voel me wel  vrij om met cliënten te bidden, als zij dat willen,

 

Ik ben het met je eens Marcel: Manipulatie of anhankelijkheid creeren is een gevaar als je het gebed op de verkeerde manier gebruikt. God laten werken, Zijn aanwezigheid zoeken, afhankelijkheid zoeken en aanbieden bij Hem, dat werkt genezend. Hij kan en wil heel veel doen, als we Hem de kans maar geven! Wijsheid vragen is ook belangrijk, echte wijsheid komt tenslotte van Hem.

 

ja ,het laatste doe ik ook ,standaard, dat hoort voor mij bij en in mijn relatie met mijn Hemelse Vader.

Ik vind het samen bidden of bidden voor de persoon waar je mee in gesprek gaat de basis van waaruit je werkt, een wezenlijk onderdeel van de hulpverlenings- gesprekken. Als christen is God de persoon waar ik alle wijsheid van verwacht. Daarom het is ook belangrijk is om ieder gesprek in Zijn handen te leggen. Het onbewust manipuleren of het creeren van afhankelijkheid is denk ik een item waar je jezelf altijd heel goed bewust van moet zijn als hulpverlener (tijdens ieder contact moment) omdat je vaak met (zeer ) kwetsbare mensen werkt.

Ik vind het wel heel waardevol om aan het begin van een hulpverlenings- traject uit te leggen vanuit welke visie je werkt en wat geloof, gebed  voor rol speelt in de behandeling/begeleiding. Men kan dan een weloverwogen keuze maken voor een dergelijk begeleidings-traject.

Het is ook mijn mening dat we kritisch moeten blijven reflecteren op ons gebed tijdens het therapiegesprek. Ik vraag aan het eind van elk gesprek aan de cliënt of hij/zij het op prijs stelt dat we bidden of danken (!). De meeste cliënten willen het altijd wel, sommige helemaal niet en andere wisselend. Afhankelijk van wat er besproken is bidden we dan bijv.om wijsheid, volharding, vrede.

Ik ben klinisch opgeleid, waarbinnen altijd een strikte scheiding was tussen ons werk en dat van pastorale werkers.

Ik bid niet met clienten. Wel bid ik voordat ik een gesprek aanga of naar mijn werk ga. Ik bid om een liefdevolle houding, waarin ik me niet laat vast pinnen op de diagnose, waarin ik met iedereen  iedere dag opnieuw kan beginnen. Ik bid dat ik in mijn houding iets van Christus mag laten zien.

Laatst zei een client tegen me, dat ze het contact zo warm en hartelijk vond. Dat was voor mij een knipoog van boven.

Ik bid meestal wel met mijn cliënten aan het eind van het gesprek. Ik merk dat ze dan vaak veel beter weggaan.
Ik vraag bij de intake altijd wel of ze het goed vinden.
En ook tijdens het gesprek vraag ik of ze het goed vinden als ik ga bidden voor ze.

Ik krijg daar ook fijne reacties op dat ze het fijn vinden.

RSS

EDITS

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2019   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden