Hallo allemaal, 

Op dit moment oriënteer ik me op de vraag of ik een eigen praktijk zal starten voor psycho- pastorale hulpverlening. 

Ik heb een afgeronde opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en ruime ervaring binnen de jeugdhulpverlening. Wij hebben een ruim huis (oorspronkelijk een kantoorwoning, door ons verbouwd om het geschikt te maken als gezinshuis waarvoor we het nu gebruiken). Ik zou met een relatief kleine aanpassing een ruime praktijkruimte kunnen maken op de eerste verdieping van onze woning. 

Wat zijn jullie ervaringen? Ontvangen jullie cliënten thuis, of geven jullie de voorkeur aan een ruimte buitenshuis? 

Heeft iemand tips voor mij hoe ik kan gaan starten? 

Alvast bedankt voor het meedenken!

Groeten,

Judith

Weergaven: 261

Berichten in deze discussie

Hallo Judith, wij hebben ook een praktijk aan huis. Het heeft voor- en nadelen. Voordeel voor ons is dat we elkaar en de kinderen veel zien, ook als er even een vrij moment of een pauze is. Verder ben je erg produktief omdat je ook even tussendoor iets in de praktijk kunt doen. Nadeel is dat je altijd bovenop je werk zit en wat moeilijker afstand kunt nemen en je levert een stukje privacy in. Ligt er natuurlijk ook een beetje aan het het gebouwd is, of het eigen ingang heeft, etc. Onze ervaring is wel dat cliënten het erg leuk vinden in een tijd waar overal grote GGZ-gebouwen in kantoorstijl staan.

Dank voor de reactie! Voor wat betreft het inleveren van de privacy… dat ben ik al ruimschoots gewend :) We krijgen hier al jaren hulpverleners, voogden, familieleden van de bij ons geplaatste kinderen over de vloer. Wat dat betreft heeft ons huis weinig geheimen meer, en heb ik in de loop van de jaren besloten om onze slaapkamer uit te breiden (van twee kamers één gemaakt) zodat dat echt een plek is die van ons is, mijn privédomein, mijn binnenkamer :) 

Ik kan me voorstellen dat het voor cliënten prettig en persoonlijker is om bij iemand thuis te komen. 

Judith, ik heb een praktijk aan huis en dat bevalt me goed. Inderdaad wat Matthijs aangeeft: je levert een stukje privacy in, bijv. de verjaardagskalender liever niet in de toiletruimte of de gang, en huisgenoten moeten heel rustig zijn t.t. van cliëntgesprekken. Maar ik heb geen reistijd en kan tussendoor even iets in huis doen.

Misschien scheelt het dat we geen kleine kinderen meer in huis hebben. De jongste is nu 8, hoewel… in een gezinshuis weet je nooit wat er weer bijgeplaatst wordt :). 

Bedankt voor de reactie!

Hallo Judith

Mij bevalt het prima om thuis een pastoraatsplek te hebben. Zomaar even wat gedachten: Wij hebben nog één dochter die af en toe thuis is, dat is wel anders dan jouw situatie begrijp ik. Soms is het even wennen voor een confident als er geluid in huis is. Verder is het ook storend als er aangebeld wordt of de telefoon diverse keren gaat. Qua kosten: je hebt geen extra huurkosten. Voor mijn kleine praktijk geen punt, maar omdat ik geen eigen ingang en toilet hebt, kan ik geen kantoorkosten opvoeren in je administratie. maar misschien is dat voor jou anders. het niet weg hoeven heeft ook een nadeel, je bent minder buiten en beweegt ook minder.  

Het fijne voor mijn man en mij is dat we nu ook voor ons pastoraat voor de kerk een plek hebben in ons huis. Aan onze eetkamertafel was ook prima, maar de andere gezinsleden konden niet beneden komen.

Succes! Janneke Bos

Beste Janneke, 

Dank je wel voor je antwoord. Wij zouden ook geen eigen ingang en toilet hebben, dus datzelfde nadeel zouden wij dan ook hebben. De andere kant is natuurlijk wel dat als ik praktijkruimte zou huren, dat ook geld kost, ik denk dat het voordeliger is om het dan maar niet op te kunnen voeren in de administratie. 

Het is voor mij even puzzelen waar ik goed aan doe. 

Het fijne van een kantoorruimte buitenshuis zou voor mij wel zijn dat ik dan juist even weg ben uit de thuissituatie. Mijn man en ik runnen gezamenlijk een gezinshuis, en zijn dus heel veel (samen) thuis. Dat is enorm genieten, maar soms is het ook wel fijn om echt even de deur achter je dicht te kunnen trekken…

Ik overweeg verder… :) Leuk om ieders ervaringen te lezen!

Groeten,

Judith

RSS

EDITS

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2019   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden