Tsja, het internet is, net als haar voorloper de televisie, een tijdopslokker. Mooi woord....

Waar ligt de grens? Wanneer besteden we teveel tijd aan bloggen?

Weergaven: 163

Berichten in deze discussie

ach, weet je. ik blog  wanneer ik ff wil ontspannen.  ik wil mij niet de hele dag ontspannen en dat zou ook niet kunnen. ik werk  meer dan volledig en ook mijn vrouw. bovendien hebben we 5 kids. en eigenlijk heb ik er misschien niet eens de tijd voor. zo gaat dat met een hele hoop dingen in het leven die je eigen lijk wel zou moeten doen, die laat je soms even ondaks dat het soms eigenlijk moet. andere dingen doe je  wel die eigenlijk volgens de norm  niet moet. wie dat bepaalt?  tja...?  ik weet waar ik mijn grens stel. waarom ik het doe. ik gebruik het als  een plaats waar ik bewust ff nadenk over bepaalde zaken.  zoals nu over wat ik wel en niet doe met internet.  ik denk na over heeft het zin?  is het zinloos?  ik geloof het niet gezien de 33000 hits die ik de afgelopen 2 jaar heb gehad.  mensen die bewust ff kijken en misschien per ongeluk ff langskomen. ik hoop dat mijn gedachten iets raken. al is het er maar een persoon.  ik gebruik als een extra vorm van stille tijd. zoeken ontdekken, nadenken wat nu verder, hoe zien dingen er uit voor mij. de reacties vind ik erg leuk. veel nieuwe gedachten en ideeën opgedaan. ondersteuning gehad en mensen ontmoet via bloggen. is het  belangrijk?  voor veel mensen niet, voor mij? ach inmiddels misschien toch iets minder geworden.  ik denk dat het tijd wordt om weer eens verder te gaan kijken. een nieuwe uitdaging op dit gebied te gaan zoeken.  minder tijd besteden?  ach ik besteed niet eens zoveel tijd aan bloggen. andere mannen gaan naar voetbal en kijken er naar op tv. ikke niet.  ik besteed misschien 2 uur per week aan bloggen. lekker toch . voor mij gen probleem, mijn gezin hoor ik er ook niet over. ik hoor alleen van anderen dat ik wel erg veel achter internet zou zitten. ik bedoel maar: wie bepaald wat veel is. de dingen die ik deel, het aantal blogs wat ik schrijf?  ik maak me er niet druk om.  

Zo gaandeweg de eerste weken in Blog- land merk ik, dat het me aardig wat tijd kost om actief te zijn in het bloggen. Na een druk bezette dag ga je niet zo gauw even zitten om... Gek genoeg gezegd moet ik de discipline zoeken om er meer mee bezig te zijn.

Een vaste dag per week kiezen, of twee... helpt misschien wel. Ik doe dat zelf ook, dan schrijf en lees ik blogs!

Dat is voor mij een bijna constante strijd.
Ik zou veel meer willen en kunnen schrijven. Maar heb niet voldoende tijd.

Dan kom ik niet meer aan werken (geldverdienen) toe.

Daar baal ik best wel van. Want ik blog niet voor mijn plezier, maar om anderen (en onszelf) te helpen. En dan te weinig tijd/middelen te hebben is erg frustrerend.

RSS

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2024   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden