Veel kerken zijn bezig hun visie op het missionair zijn te ontwikkelen. Daar gaat veel aandacht naar toe. Maar hoe houdt je nu een goed evenwicht? Letten we niet alleen op wie er via de voordeur binnenkomt? Is er ook voldoende aandacht voor hen die via de achterdeur vertrekken?

Weergaven: 124

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Jammer genoeg zie je inderdaad vaak dat er (te) weinig aandacht gaat naar de mensen die vertrekken (om wat voor reden ook). Het lijkt wel of men die 'problemen' er niet bij kan/wil hebben. Een goede herder let op zijn schapen en gaat achter die ene aan, die verdwijnt of lijkt te verdwijnen. Daar zou, mijns inziens, wel wat meer aandacht aan geschonken mogen worden.

Hoewel ik er bij wil zeggen dat het zeker niet altijd meevalt.

Het onderwerp laat me niet los. De vraag blijft staan hoe we het onderling pastoraat beter kunnen ontwikkelen. Maar bovenal wat God in deze vraagt. Ik las in een commentaar op Prediker 2: 17-23 het volgende: Prediker deelt niet alleen zijn hoogtepunten, maar ook zijn dieptepunten. Als dieptepunten niet meer kunnen worden gedeeld, er een taboe op komt, worden ze alleen maar zwaarder. Laten we authentiek zijn zoals Prediker, zodat anderen zich kunnen herkennen in de moeilijkheden die we doormaken. Pas dan kunnen we elkaar steunen in de stormen van het leven. (www.staatgeschreven.nl). Dus nu de praktische invulling: Hoe?

We leven in een maatschappij waarin we 'door moeten gaan', alles vlug, vlug. Tijd voor elkaar is er niet of nauwelijks, onze sociale contacten worden gevoed en onderhouden door internet. Toegeven dat je het niet makkelijk hebt gebeurt niet snel, nadenken is een opgave...Zeggen dat het goed met je gaat lijkt makkelijker en dat willen de meesten ook graag horen. Liefde voor God, je naaste en jezelf is een voorwaarde om een ander tot steun en hulp te kunnen zijn. Onvoorwaardelijke liefde...eerlijkheid, kwetsbaarheid. God houdt

van ons, wat we ook doen of deden. Zo mogen wij ook naar anderen en onszelf kijken. Jij bent jij en ik ben ik....allebei uniek, allebei waardevol, allebei geliefd door Vader God. Is de wens in ons hart om er te zijn voor de ander, laat God in ons hart werken en ons vullen met Zijn liefde. Dit is wat er nu even in me opkomt...

groetjes, Hannie

RSS

EDITS

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2020   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden