Het heelal is een plek van verbijsterende gebeurtenissen: geboorte van sterren in stofhopen, explosies van onvoorstelbare omvang, neutronensterren en zwarte gaten, Big Bang en miljarden jaren in het verleden kijken.

Als afgestudeerd sterrenkundige heb ik mij gespecialiseerd in het geven van inleidingen voor mensen zonder wetenschappelijke achtergrond. Vragen als: hoe ziet de levensloop van een ster eruit? Wat zijn zwarte gaten eigenlijk? Wat is de Big Bang en hoe weten we daarvan? Een ongekende wereld, vol bizarre gebeurtenissen, te groot voor ons bevattingsvermogen en tegelijk de werkelijkheid / schepping waarin wij leven. 

Direct daaraan gerelateerd ook belangrijke vragen op het gebied van filosofie en geloof: hoe zeker weten we dit eigenlijk allemaal? Wat zegt het over de plek van de mens in het heelal, in de Schepping? Wat betekent het voor bijbeluitleg en de manier waarop we tegen de Bijbel aankijken? 

Ik ben een leraar in hart en nieren. Op verschillende plekken heb ik inmiddels avondvullende lezingen gegeven over dee onderwerpen. Met prachtige beelden, met begrijpelijke uitleg. Met een zoektocht naar de diepste vragen van het menselijk bestaan: wie ben ik in dat grote geheel, hoe is mijn relatie met de Schepping,en met de Schepper?

Mijn droom is dat christenen de werkelijkheid waarin zij leven kennen, erkennen, en met respect voor het 'boek van de Schepping'  durven nadenken over hun keuzes in wetenschap en geloof.

Weergaven: 163

Opmerking

Je moet lid zijn van Jarsons om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Jarsons

Reactie van Matthijs Goedegebuure op 1 Januari 2013 op 22.44
Dit is een interessante, duidelijke en originele EDIT zoals we ze graag zien op Jarsons. Thanks Charles; naarmate Jarsons verder groeit zal het je ongetwijfeld in contact brengen met mensen die dit zoeken of nodig hebben. Of je wellicht kunnen helpen met support of promotie.

EDITS

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2021   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden