4000 jaar oud geheim ...

Eeuwen geleden leefde er in het Midden Oosten een weduwe die in geldnood zat en bij de profeet Elisa aanklopte voor advies. De deurwaarder en schuldeisers zaten op haar hielen en ze vreesde voor de veiligheid van haar kinderen. In die tijd was het namelijk normaal dat de kinderen van iemand die schulden had als slaven werden meegenomen. Gek genoeg bevond de oplossing voor haar financiele probleem zich heel dichtbij; namelijk in haar eigen huis! De profeet vroeg haar wat ze in huis had en het antwoord op die vraag was het begin van de oplossing; een kruikje olie...

Hij gaf haar de opdracht zoveel mogelijk lege vaten te verzamelen, zoveel als ze maar krijgen kon. Vervolgens raadde hij haar aan de deuren van haar huis te sluiten en te beginnen met het schenken van de olie. Zodra ze die instructie opvolgde begon zich een wonder te voltrekken, het kruikje raakte niet leeg! Iedere keer als er een vat tot de rand toe vol was gaf een van haar kinderen het volgende vat aan en zo werkten ze door, tot diep in de nacht. Het kruikje raakte pas leeg toen er geen vaten meer waren en de weduwe ophield met schenken. Als laatste gaf de profeet haar het advies de olie te verkopen en daarmee haar schulden af te lossen en van het restant te leven.

Het profetisch advies en wonderbaarlijke verhaal zijn de basis voor het Jarsons concept. In talentontwikkeling en -presentatie volgt Jarsons de volgende vier stappen:

Stap 1
Wat heb je in huis? (het oliekruikje) Heb je een uitzonderlijk talent, een goed idee, een buitengewone prestatie of bijzondere ervaring waar je mee naar buiten wilt?

Stap 2
Maak ruimte voor je talent (verzamel lege vaten) Zoek hulp, advies, steun, geld etc. en ga brainstormen.Verwijder alles uit je leven wat tijd/energie rooft en je focus weg kan nemen.

Stap 3
Doe de deur dicht en ga aan de slag (ga schenken zonder te stoppen) Ga aan de slag en laat je niet afleiden door kritiek, imitatie en ontmoediging. Concentreer je op doorgaan, doorgaan, doorgaan ...

Stap 4
Open je deuren en verkoop! (genereer inkomen) Promoot je talent, zet jezelf in de picture.

Alle functionaliteit die nu en in de toekomst in deze community zit, is terug te herleiden tot één van deze vier stappen.

Bijgewerkt door Marja Verschoor-Meijers op 12 Dec 2012.

EDITS

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2021   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden