Wij bij Jarsons geloven dat ieder mens unieke, veelal kreatieve, talenten heeft meegekregen bij de geboorte. Talent van huis uit, zeg maar. Wij helpen je graag om daar mee aan de slag te gaan. Talent kun je niet kopen en je kunt er ook niet voor studeren. De vraag die je jezelf moet stellen is dus niet ‘heb ik talent?’, maar ‘wat is mijn talent?’ Een talent is iets waar je goed in bent, dat je graag doet en waar je een bepaalde voldoening uit haalt.

Het kan best zijn dat je goed bent in vergaderingen leiden, maar dat je er altijd tegenop ziet, de zenuwen door je keel gieren en je niet kunt wachten tot het voorbij is. Vergaderingen leiden mag dan een vaardigheid van je zijn, maar het is niet je talent. Vaardigheden kan je aanleren (van niets naar iets), een talent moet je ontwikkelen (van iets naar meer)!

Laten we hierbij maar gelijk opmerken dat talent ook niet verward moet worden met hoogbegaafdheid (het hebben van groot verstandelijke of artistiek vermogen) of het verrichten van extreme prestaties (het gevolg van disciplinaire training). Het gebeurt maar al te vaak dat we bij het woordje ‘talent’ denken aan het 12 jarige Japanse jongetjes dat virtuoos piano speelt (wellicht is er hier sprake van een speciale gave) of de 10 jarige Russische turnster die schijnbaar moeiteloos oefent voor de Olympische Spelen (wellicht is er hier sprake van extreme training). Een dergelijke uitoefening, ontwikkeling en presentatie van talent wordt vooraf gegaan door uren, dagen, weken, maanden en jaren van intensief oefenen. Het mag duidelijk zijn dat dat tot de uitzonderingen behoort.

Misschien denk je bij het woordje ‘talent’ aan voetbaltalent of talent op de arbeidsmarkt. Hoe dan ook, het is niet moeilijk het talent in een ander te herkennen, maar bij Jarsons willen we nu juist jouw talent naar boven halen. Vervolgens bepaal jij hoever je daarin wilt gaan. We beginnen echter allemaal op vrijwel hetzelfde niveau, namelijk bij het begin: het ontdekken van je talent!

Bijgewerkt door Marja Verschoor-Meijers op 12 Dec 2012.

EDITS

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2021   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden