Sinds mijn 4de jaar droom ik om te vliegen voor God en om als zendingspiloot het evangelie te verkondigen, bijbels en basisbehoeftes te vervoeren naar moeilijk bereikbare mensen in Afrika. Ik geloof dat een ieder geschapen is door God met een reden. De Heer heeft het verlangen diep in mij gelegd en Hij zal het beandwoorden. Hoe Hij dat zal doen dat weet ik niet. Wie weet d.m.v. deze site.

In 2009 zijn mijn vrouw en ik verhuisd naar Zuid-Afrika om met eigen geld een vlieg brevet te halen aan Progress Flight Academy in Port Elizabeth. Hiervoor hebben we alles opgegeven, verkocht of zelfs weggegeven. De opleiding was betaald voordat we naar Zuid-Afrika vertrokken. In het midden van de opleiding moest ik stoppen ivm financien. Een jaar later heb ik het nogmaals geprobeerd in Nederland Bij Stella Aviation Academy d.m.v. een bankgarantie, maar ook hier moest ik na een maand op school te hebben gezeten van school af i.v.m. het niet rond krijgen van de financiering. De reden: ik ben getrouwd waarbij er op dat moment een kindje op komst was. Dit zag de bank als extra lasten, waardoor ik zou gaan werken en de opleiding ten negatieve beinvloed zou worden. Andere studenten woonden thuis en waren niet getrouwd.

Vliegen voor God is voor mij het allermooiste wat er bestaat. Je geeft je droom als het ware terug aan God. Tijdens de vlieglessen voelde ik mijzelf enorm op mijn plek. Het vliegen ging mij makkelijk af. In Zuid-Afrika heb ik 33.4 vlieguren opgedaan, waarbij ik met mijn 18de vlieguur solo vloog. Dit is zeer snel volgens mijn vlieginstructeur, andere studenten hadden namelijk meer dan 30 vlieguren nodig voordat zij solo mochten vliegen.

Gezien ik naar mijn weten alles heb geprobeerd wat er in mij op is gekomen, ben ik hierbij opzoek naar andere hulpmiddelen. Hopende dat iemand mij kan adviseren, assisteren of eventueel kan sponsoren.

Weergaven: 309

Opmerking

Je moet lid zijn van Jarsons om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Jarsons

Reactie van Clint George Emanuel Rahimbaks op 1 September 2013 op 10.45
Eelco, bedankt voor je advies. Ik heb al enkele jaren contact met Maf. Helaas kunnen zij niets voor mij doen. MAF neemt ervaren piloten in dienst, ondersteunt en begeleid zendingspiloten of ze kunnen je opleiden tot een piloot die in staat is om in moeilijke (Afrikaanse) gebieden te vliegen. Helaas moet de opleiding zelf gefinancierd worden. De MAF is de enigste organisatie waar ik tot nu toe contact heb gehad. Als u andere organisaties kent hoor ik het heel graag. MVG. Clint
Reactie van Clint George Emanuel Rahimbaks op 2 Februari 2013 op 10.31

Wow!!! Wat een getuigenis Shan Shan. Het bemoedigd mij zeer zeker. Het geeft mij het gevoel dat ik niet de enigste ben die een soortgelijke weg bewandelt. Ik ken namelijk ook veel Christenen waarbij het altijd goed gaat en alles van een leien dakje gaat.
Ik merk dat je in alles eerst naar God stapt voordat je stappen onderneemt (dat doe ik ook). Echt super! Daarom ben ik 100% zeker dat wat er allemaal is gebeurd (het verlies) geheel in Gods Handen is en dat het eigenlijk bij Zijn Plan hoort voor jouw leven.
In je reactie gaf je duidelijk aan dat ik mijn droom in de handen van de Heer moest leggen voor de volle 100%. Dat is geen toeval, maar dat heb ik precies de afgelopen week gedaan. Normaal gesproken zei ik tegen mijzelf bij elke jaarwisseling: "dit is mijn jaar, dit jaar zal God mij mijn doorbraak geven." Maar dit jaar doe ik het geheel anders. Dit jaar geef ik aan de Heer. Ik zei: "Heer, dit jaar is van U! De opleiding, het maakt mij niet uit wanneer het komt. Het zal op Uw tijd komen. Nee, het hoeft niet meer vandaag. Wat kan ik voor U betekenen het komende jaar? Dit jaar is van U!" Terwijl ik dit doe, voel ik een enorme rust en vrede over mij heen komen. Buiten het krijgen van een leuk zoontje, wat de pijn enorme verzachte was 2012 een jaar van boosheid, teleurstelling en verdriet. 2013 zal echter een jaar van dankbaarheid zijn. Dit jaar zal ik niet meer kijken naar de dingen die ik niet heb, maar in plaats daarvan juist kijken naar alle zegeningen die wij hebben mogen ontvangen.
Normaal gesproken had ik veel verdriet om hetgene wat mij was overkomen (alles wat ik heb verloren). maar sinds deze week heeft de Heer het omgezet naar blijdschap. Hij maakte mij duidelijk dat alles wat ik heb meegemaakt juist hetgene zal zijn wat de deur zal openen. Ik moest deze weg gaan zodat God mij en anderen kan laten zien dat Ik alles geprobeerd hebt (in eigen kracht) en dat niets geslaagd is. Juist daarom zal God voorzien, zodat wanneer mij doorbraak komt, dat een ieder zal zien dat het alleen God kan zijn. Hij zal alle eer en glorie ontvangen.
Ik zie mijn leven als die van Jozef en Paulus. God gaf Jozef een droom dat zijn familie leden zich voor hem zouden neerbuigen. Bij deze droom zou je verwachten dat de weg van Jozef bergopwaarts zou zijn, maar in plaats daarvan had God een andere weg in gedachte. De put, slavernij en gevangenis. Jozef moest deze weg doorstaan zodat God zijn droom in vervulling kon laten gaan. Vooral om hem te vormen en klaar te maken voor de taak die God voor hem gepland had. Hetzelfde geldt ook voor Paulus die de taak had om het evangelie te verkondigen in Rome. Om een lang verhaal kort te maken, belandde Paulus in de gevangenis. Waarbij hij eigenlijk geen uitweg zag menselijk gezien. Hij dacht hoe kom ik ooit in Rome als ik vast zit in de gevangenis. Maar God had de weg allang (nog voor Hij de aarde en hemel schiep) voorbereid. Want door de gevangenschap van Paulus werd zijn gehele reis gearrangeerd. En kon Paulus getuigen tegen de hoge heren in Rome.
Voor God is karakter het allerbelangrijkste. Het vormen van karakter kan Hij enkel doen door de weg die wij wandelen.
Zo zie ik mijn leven en ik denk het jouwe ook. Het plan van God is volmaakt. Misschien zien wij het soms anders of in negatieve perspectief door verlies, pijn of verdriet. Maar dat is de weg. Zodat wanneer onze doorbraak/zegen komt dat wij onze taak/roeping niet zullen vergooien, maar enkel en alleen zijn plan voor onze leven kunnen volbrengen. Ik geloof daarbij dat God voor alles een tijdschema heeft. Bij Jozef was het toen hij 30 was dat hij onderkoning werd. Zo moest het volk Israël 450 jaar in slavernij leven, Bij Noach duurde het 150 dagen voordat het stopte met regenen en onze allergrootste voorbeeld: Jezus was ook 30 jaar toen Hij met Zijn missie begon. Zo geloof ik dat de Vader ook voor mij en jouw een tijd in petto heeft.
Onze doorbraak zal komen. Wie weet wanneer ik 30 ben? We zullen het zien. Wat Zijn tijd ook mag zijn, ik leg mij er bij de volle 100% neer. Zijn tijd is het beste.
Nu ik Zijn plan begrijp, wil het nog niet zeggen dat het gemakkelijk is. Ik heb echt bemoediging nodig. Daarom nogmaals ontzettend bedankt voor je getuigenis en bemoediging. Ik hoop en ik bid dat Zijn wil zal geschieden in ons leven.
Gods rijke zegen toegewenst.
gr. Clint
PS: Waar ik faalde daar slaagde God!

Reactie van Shan Shan Lim op 31 Januari 2013 op 21.40

Hoi Clint, toen ik je verhaal las en vooral je zin , ik quote : "Vliegen voor God is voor mij het allermooiste wat er bestaat. Je geeft je droom als het ware terug aan God", vooral het laatste gedeelte sprak me aan.

In 2010 liep ik op straat en zei tegen God: ik ben moe van het jobhoppen, Here, U weet dat ik sinds ik klein meisje bent al een wens had om een eigen zaak te openen, ik wist nooit wat voor een zaak, maar ik weet sinds ik U ken dat ik het geweldig vind om te getuigen van wat U in mijn leven hebt gedaan, een combinatie zou geweldig zijn. Soms moet je concreet zijn tegen God..dus ik zei: wilt U voorzien in een pand, in financien en mensen die me gaan helpen? En God heeft op een wonderbaarlijke manier voorzien in mijn leven....ik stelde deze vraag ik geloof in september 2010 en de winkel opende op 15 april 2011. Ik had het geld niet, de expertise niet en ook niet de know how...maar wel het hart en absolute zekerheid dat God zou voorzien....and He did!

Ik heb geweldige dingen mogen meemaken....veel levenservaring opgebouwd, God beter mogen leren kennen, mogen getuigen over Jezus, mensen tot bekering mogen leiden, mensen genezen zien worden, wonderen en tekenen meegemaakt, precies hoe het staat in de bijbel. Totdat....het financieel niet meer ging....ik gooide al mijn spaargeld in de shop....bad....vastte....bad zelfs voor een investeerder, deze kwam ook...maar daar ging van alles mis mee.....ik was kapot van het vechten....en was boos en teleurgesteld....ik weet nog specifiek 1 dag in de winkel: ik had hoge koorts....en mijn hele lichaam was kapot....ik boog voorover....

ik zag een kaartje die ik had opgehangen voor klanten, in de hoop als ze Hem nog niet kenden dat ze Hem zouden aannemen door dit kaartje....toen ik het kaartje zo las ; ervaarde ik God's Liefde diep in me en om mij heen en ik zei: wow....grappig...U houdt zoveel van mij, dat U mij zelfs een winkel gaf om mij te bewijzen, mijn kinderwens liet uitkomen, U hield zoveel van mij dat U zelfs mij dit kaartje liet ophangen.....niet voor anderen, maar voor mij. U houdt zoveel van mij....dat U zelfs van mij zou houden ook al zou ik geen  1x hebben getuigd tegen mensen of als ik zelfs geen 1 cent zou omzetten, toch zou U van mij houden. U houdt zoveel van mij....dat het me niet eens verbaasd....dat U deze winkel heb laten realiseren om MIJN hart totaal te winnnen en MIJN ziel te redden.

 

Kort daarna moest ik de winkel sluiten en ik herinnerde deze woorden gesproken tot mij door een mede Christen: hij vroeg aan mij of ik het boek De Droomgever had gelezen...ik antwoordde daarop "nee", maar vertel eens waar het boek over gaat. Hij zegt: dit boek gaat over een jongeman die een droom heeft gekregen van God. En hij gaat vol met moed op pad om die droom te realiseren...onderweg komt hij heeel veel mensen tegen die tegen hem zeggen: niet doen joh, veeel te gevaarlijk, niet doen joh, dat gaat je nooit lukken. Maar hij was vastberaden dat het God was die die droom in Zijn hart had gelegd en ging resoluut door.....totdat God voor Hem kwam staan en zei: Zoon, geef mij je droom. Die jongeman zegt: wat???? Heb ik HIERVOOR al die ontberingen voor doorgemaakt? Waarom? Hij stribbelde tegen....vraagt God: van wie heb jij deze droom gehad? Wie heeft deze droom in jou hart geplaatst? Zegt hij met een teneergeslagen hoofd: U....precies....Ok.....die jongeman geeft de droom terug. Na een tijdje zet God hem op een berg. En deze jongen ziet prachtige dingen. Toen zei God: kijk, mijn Zoon: ik wil dat je vanuit MIJN perspectief naar dingen kijkt, boven jou eigen omstandigheden.


Beste Clint, ik wil jou bemoedigen, als deze droom een door God geplaatste hartsverlangen is, geef het terug aan Hem, 100% En ga ook niet zelf verzinnen hoe je het moet gaan doen, want dat heb je al gedaan toch? Als deze droom werkelijk van Hem komt....dan zal HIJ Degene zijn die het zal doen laten uitkomen,

OOK als dat betekent dat je net zoals Abraham 80? 100? jaar moet wachten op God's Voorziening. Misschien wilt hij jou nog voorbereiden....in jou relatie met Hem, misschien wilt God jou nog bepaalde dingen leren zoals....geloven ook al zie je het niet....doorzetten....geduld....wachten op ZIJN antwoord. Bouwen op Zijn Kracht...ik noem maar wat dingen hoor......ik weet het niet...vraag God om je hart voor te bereiden en om je te openbaren. Dat HIj wegen zal openen. God is een God die Zijn beloften nakomt, ZEKER als het op neer komt tot ZIJN eer en glorie.

Wat ik geleerd heb uit mijn eigen ervaring?

-ik dacht dat een winkel hebben mijn kinderwens was, maar het was een kinderwens om mijn aardse vader te behagen (hij is een zakenman). Maar wat ik werkelijk wil is mijn Hemels Vader behagen en dat is Zijn Zoon Jezus volgend door te getuigen van Zijn Woord en zaaien Zijn Woord, zodat zielen toegevoegd mogen worden aan Zijn Koninkrijk.

-ik dacht dat IK een impact kon maken waar ik was, en in zekere zin kon ik dat zeker, maar het was vooral dat God mijn hart wilde zuiveren, mijn geloof wilden aansterken, mijn geduld en doorzettingsvermogen polijsten en dat HIJ de eer en glorie wilde hebben. (Ergens wat het ook bewijzen dat ik iemand was...een zelfwaarde 'ding' maar God zei daarop dat ik Zijn Liefde niet kon winnen, He already did...through His Son).

 

Ik hoop dat ik je heb mogen bemoedigen. En wens jou een hele dichte wandel met Jezus, zodat Hij jou en je vrouw en gezinnetje kan klaarstomen voor wat Hij voor jou/jullie in petto heeft als gezin en dat Hij al door jullie heen mag bewegen door wie jullie alreeds zijn In Hem.

God's Overflowing Blessings! Shan Shan

 

Reactie van Clint George Emanuel Rahimbaks op 25 Januari 2013 op 14.46

Stephanie erg bedankt voor je bemoediging en voor je gebeden. Jullie geven me allemaal het gevoel dat ik er niet alleen voor sta. Ik bid dat je broertje de opleiding zonder tegenslag mag afronden.

Reactie van Clint George Emanuel Rahimbaks op 25 Januari 2013 op 14.43

Hannie Dop erg bedankt voor de bemoediging en voor je zegen :)

Reactie van Hannie Dop op 23 Januari 2013 op 12.09

Wow, wat mooi!! Zo te lezen heb je inderdaad heel veel gedaan om hierin verder te komen..ik hoop dat je de juiste mensen op de juiste tijd zult ontmoeten die je verder kunnen helpen om de droom waar te maken die God in je hart hebt gelegd. God's zegen in deze 'reis.'

Reactie van Clint George Emanuel Rahimbaks op 23 Januari 2013 op 9.56

Marja bedankt, ik ben meteen gaan kijken op hun website. Ik ga ze vandaag nog een mailen.

Reactie van Marja Verschoor-Meijers op 23 Januari 2013 op 9.26
Reactie van Clint George Emanuel Rahimbaks op 23 Januari 2013 op 9.13

Hannie, ik ga het nogmaals proberen bij de MAF. Wie weet wordt dit keer de deur geopend :)

 

Reactie van Clint George Emanuel Rahimbaks op 23 Januari 2013 op 9.11

Heel erg bedankt voor je advies Hannie. Ik zou graag voor de MAF willen vliegen. MAF en ik delen dezelfde visie. Nog voordat ik naar Zuid-Afrika ging had ik contact opgenomen met MAF Nederland en Zuid-Afrika, maar helaas konden zij mij niet helpen. Er werd mij duidelijk gemaakt dat studenten niet (financieel) gesteund worden. Ik zou minimaal een Commercial Pilot License en enige vlieg ervaring moeten hebben opgedaan, voordat ik bij de MAF terecht kan. Ik zou het fantastisch vinden om voor hen te mogen vliegen. Ken je misschien nog meer van dit soort organisaties? Ik hoor het graag :)

EDITS

Beste inhoud deze maand 

1 Groei

Groei

▼ Quick info

  Wat zijn EDITS en JARS?

EDITS (je portfolio; wat heb je in huis?)

ErvaringVb.: Flevo organiseren.
DroomVb.: kindertehuis in Roemenië.
IdeeVb.: een lichtgewicht stofzuiger.
TalentVb.: artikelen schrijven. Meer >

Droom publiceren

JARS (help elkaar met vraag&aanbod)

Alles waarmee jij iemand kunt helpen in het realiseren van een droom, idee of het ontwikkelen van talent. Meer >

Hulpaanbod plaatsen

 

  Wat is het doel van Jarsons?

Mensen bij elkaar brengen die bestemd zijn om samen te werken omdat ze elkaar aanvullen of inspireren.

Meer >

 

  Wat is vraag & aanbod?

Christelijke marktplaats voor JARS. Bied je produkt, dienst, hulp en advies aan of vraag er om.

Meer >

 

  Wat is een atelier?

Online porfolio voor je EDITS: Ervaringen, Dromen, Ideeën, Talenten. Schrijf, vraag en verbeter. Inspireer of bemoedig elkaar door het bezoeken van elkaars ateliers.

Meer >

© 2021   Gemaakt door Matthijs Goedegebuure.   Gratis aangeboden door Jarsons B.V.

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden